Aikido: seminari d’armes

Carregant Tallers

« Tots els Tallers

  • Aquest taller ja ha passat.

Aikido: seminari d’armes

25/05/2019 / 9:30 - 13:30

Professor: Jordi J. Serra

Diu el Tao Te King (cap. 31) que qui segueix la Via només recorre a les armes per estricta necessitat ja que el seu cor valora per damunt de tot la pau i la calma. Per a ell no hi ha cap victòria que sigui motiu de joia.

Aquesta és part de la motivació per a aprofundir en les armes de l’Aikido: bokken, jo i tanto. En Aikido hi recorrem com a eines d’estudi. Per una banda, les armes ens ensenyen a fer servir qualsevol objecte per a gestionar conflictes físics. Per l’altra, estudiar el bokken, l’espasa de fusta, és estudiar el nucli de l’Aikido.

Tot infant samurai rebia la seva primera espasa a sis anys, i tot el que aprenia sobre el combat era amb la premissa que anava katana o wakizashi en mà, o que utilitzava braços i mans com si fossin sengles espases. D’aquestes tècniques a mans buides a tall d’espases ve l’Aikido.

Bastó, jo, i ganivet, tanto, són fonamentalment eines. Però una espasa també n’és, d’eina. L’etimologia no enganya i relaciona el mot amb “espàtula”. Aquestes eines ens són particularment útils per a eixamplar la consciència i perquè hi esmolem el nostre sentit del perill.

El programa del taller inclou kata i exercicis per parelles de tanto, jo i bokken.

No tornaràs a veure el teu Aikido de la mateixa manera.

Porteu calçat per a exterior. Obert a tothom (tant principiants com avançats). No cal experiència prèvia.

L’art marcial ideal per als pacifistes convençuts.

L’únic art marcial que estudia el conflicte i l’agressió amb la idea d’arribar a una solució harmoniosa per a tots els participants de la situació. Dins de les arts marcials, representa un salt quàntic respecte de l’ètica de victòria i anorreament dels adversaris que trobem en tota la resta d’arts de combat.

L’aikido és l’art de gestionar harmoniosament les agressions i conflictes, respectant la integritat, la dignitat i la seguretat de tots els implicats. Es tracta de fer un ús intel·ligent, sostenible i no dualista dels nostres recursos corporals i mentals per tal d’entendre’ns millor, garantir la nostra seguretat i avançar en un model de convivència on la recerca de la veritat i la bellesa ens ompli de sentit.

Els seminaris són una gran oportunitat per a fer el salt qualitatiu que tota acumulació d’hores de pràctica comporta tant en l’aikidoka novell com en el veterà. Disposar de temps vol dir eixamplar les perspectives sobre el nostre art i veure amb més claredat la munió de lligams tangibles entre l’acció al tatami i la nostra vida personal a fora.

Mostra els detalls

Data:
25/05/2019
Hora:
9:30 - 13:30
Categories d'Taller:
,

Organitzador

UBK Ki Dojo Catalunya

Lloc

Centre UBK Ki Dojo Catalunya
Carrer de les Acàcies, 17
Barcelona, 08027 Espanya
+ Mapa de Google
Menú

favicon

Et convidem a una classe de prova gratuïta.