Cap de setmana sincrònic d’aikido i de tai-txi, txi-kung (qigong) i meditació a la natura

Carregant Tallers

« Tots els Tallers

  • Aquest taller ja ha passat.

Cap de setmana sincrònic d’aikido i de tai-txi, txi-kung (qigong) i meditació a la natura

21/10/2016 - 23/10/2016

Fes-te el curs a mida.
Tu tries quines activitats vols fer.
Una bona oportunitat per aprofundir, provar i experimentar.

26-28 de maig de 2017
Dirigit per Jordi J. Serra

Convoquem aquest cap de setmana “Sincrònic” on hi haurà simultàniament dos cursos, un d’Aikido i un de Tai-txi i Txi-kung, en dos espais diferents.

Cada assistent podrà prendre part lliurement en les activitats que vulgui: Aikido i meditació; Tai-txi, Txi-kung i meditació; Aikido i Tai-txi i meditació, o la combinació que trobi més interessant o més útil. (L’única limitació és que no tenim omnipresència 🙂 Les pràctiques de meditació seran conjuntes per a tothom: aikidokes, taitxitxaires i txikuners.

El “Sincrònic”, doncs, tant pot ser una oportunitat per a aprofundir i avançar en les arts que ja estem practicant, com l’ocasió de descobrir-ne de noves.

Obert a tothom (tant principiants com avançats). No cal experiència prèvia.

Preu especial amb descompte:
– si formalitzes la inscripció abans del 18 de maig
– si ets a l’atur
– si ets alumne d’UBK o de la Formació de professors de tai-txi UBEKKHA.

Horari: Hi arribem el divendres a partir de les 19h (la primera activitat serà a les 20h) i acabem el diumenge després de dinar.

Lloc: Mas Vilartimó. Lluçà. Prats de Lluçanès

Organització: Gemma Mas

Nosaltres ens encarreguem de facilitar el viatge, posant en contacte les persones que no tenen cotxe amb les que tenen places al seu cotxe.

Arts marcials internes versus Arts marcials externes

Al món de les arts marcials orientals (AAMM) sovint es fa una distinció entre AAMM internes i AAMM externes. S’entén que les externes són aquelles que obtenen la seva potència bàsicament de la contracció muscular. Les coneixem pels esports de combat olímpics i no olímpics i per les tòpiques pel·lículas de kung fu. Les internes són aquelles altres que la treuen del cultiu de l’energia interna -a l’estil del qi de l’acupuntura o el ki del reiki-i que tenen un component mental i de relaxació molt important.

Tradicionalment, s’assumeix que l’aprenentatge de les arts internes comporta molts més anys que no les externes, i que el nivell d’excel·lència en aquestes arts va augmentant amb l’edat, a diferència d’aquelles d’externes l’efectivitat de les quals depèn de les capacitats atlètiques de la persona.D’arts marcials internes en trobem al Japó -l’Aikido-i a la Xina -el Tai-txi, el Bagua i el Xin I-i en totes quatre la meditació hi té un paper fonamental.

Punts de trobada
En Tai-txi es diu que “la ment mou el txi (qi) i el txi (qi) mou el cos”. En Aikido es diu que “la ment guia i el cos segueix”. El Tai-txi, a més de poder-hi basar un mètode individual de defensa personal, té una clara intenció terapèutica. L’Aikido, a més de poder-hi basar un mètode individual de defensa personal, té uns clars resultats terapèutics.

El pacifisme del Tai-txi ve de la responsabilitat que dóna saber que amb el teu cos pots matar i del compromís de caire budista, taoista i confucianista d’evitar-ho. El pacifisme de l’Aikido ve del compromís amb la no-violència producte de la constatació de l’horror de la Segona Guerra Mundial i del budisme zen i el shinto. Tan a prop i tan lluny. Diversos camins pujant cap a un mateix cim.

El mapa del tresor
El “Sincrònic” ofereix, doncs, tant la possibilitat d’aprofundir en la pràctica de cadascú, com d’espigolar una mica i fer un tast en pròpia carn d’altres vies de realització. La presència mental i la relaxació viva ens uneixen a tots. Si combinem en un quadre la tensió corporal i la presència mental en el cos, n’obtenim un mapa de cap a on volem anar i per on volem passar.

Mostra els detalls

Inici:
21/10/2016
Finalització:
23/10/2016
Categories d'Taller:
, ,

Organitzador

UBK Ki Dojo Catalunya
Menú

favicon

Et convidem a una classe de prova gratuïta.