Curs d’estiu de tai-txi-txuan a la natura

Carregant Tallers

« Tots els Tallers

  • Aquest taller ja ha passat.

Curs d’estiu de tai-txi-txuan a la natura

25/08/2015

|Taller recurrent (Veure tots)

One event on 24/08/2007 at 0:00

One event on 22/08/2008 at 0:00

One event on 21/08/2009 at 0:00

One event on 23/08/2012 at 0:00

One event on 28/08/2012 at 0:00

One event on 22/08/2013 at 0:00

One event on 27/08/2013 at 0:00

One event on 21/08/2014 at 0:00

One event on 26/08/2014 at 0:00

One event on 20/08/2015 at 0:00

One event on 25/08/2015 at 0:00

Professor: Jordi J. Serra

Obert a tothom (tant principiants com avançats). No cal experiència prèvia. Treball per nivells.

S’hi pot venir amb acompanyants (amics, família…) que no facin el curs però que vulguin gaudir de les instal·lacions i del meravellós entorn natural del Montseny.

El tai-txi va de dret al cos. Molta de gent el té associat amb moviments suaus, Cal, però, temps i esforç per a assolir la suavitat de debò, moviments silents que no amaguin sorolls, que no reprimeixin tensions. Es tracta de desfer el soroll, les tensions. […] El nostre cos és la nostra història: la veiem en les postures, en la manera de fer les coses. Quan ens endinsem en la vida interna del cos, hi trobem els danys que hem rebut, els traumes que hem sofert. Ara bé, a diferència de les teràpies occidentals, no volem analitzar. Capir-ne el perquè no ens interessa pas gaire. Sí que ens interessa, però, en aquest nivell terapèutic, veure de quina manera podem transformar cada instant i com mantenir la consciència. Aquesta és la clau de volta. Saber què s’esdevé dins teu és el que et transforma. Tew Bunnag (International School of Tai Chi).

El tai-txi ha de ser una cosa senzilla; no pas un altre mal de cap que ens obligui a aprendre més i més coses. Des dels anys d’escola que estem ben farts d’aprendre bajanades. D’altra banda, la bellesa del llenguatge del tai-txi és que ens permet de desfer i desaprendre tot d’automatismes que han quedat cristal·litzats al cos, com és ara la violència, la ràbia, la impaciència, les angoixes i els neguits, que hi viuen i hi actuen, uns temes que, en general, no hem pogut acarar amb prou sinceritat, i que el tai-txi, amb les seves vivències meditatives i marcials, ens ajuda a abordar i resoldre.

El tai-txi ens dóna salut, benestar i vitalitat perquè, fet i fet, és potser la variant més coneguda del txi-kung (qigong), una disciplina espiritual inspirada pels antics xamans xinesos, pels taoistes i pels budistes, que cercaven l’harmonia i la pau en la comunió amb la natura.

El txi-kung sana la persona, no la malaltia. No pas tallar nusos, sinó desfer-ne. Des d’aquesta perspectiva, tai-txi, txi-kung, meditació i mantres (l’ús de la veu) conformen una pràctica completa en els tres nivells de desenvolupament humà que considerem: corporal, mental i espiritual.

A l’estiu, tindrem l’oportunitat i el privilegi de fer-ho en un indret excepcional, situat en una natura exuberant i on disposarem d’una casa molt còmoda i acollidora, tot plegat per a fer-hi una pràctica profitosa i un repòs indispensable i restaurador. Aprendre, desaprendre i renovar-nos.

Aprofundir allò que ja estem fent
Aclarir allò que encara és fosc
Enfortir allò que encara és feble
Ablanir allò que encara és dur
Anar més enllà, des del cor

Horari: Hi arribem a partir de les 19h i acabem després de dinar.

Lloc: Per determinar

INFORMACIÓ DEL STAGE 2015

A un grup de practicants de Tai-txi l’ensenyant els demana:

–Si Zang Sanfeng, el llegendari creador del Tai-txi i màxima autoritat en aquest art –i contemporani de l’Alt Rei En Jaume el Conqueridor, per cert–, se’ns presentés ara i aquí i li poguéssiu fer una única pregunta i només una, quina seria?

–És certa la llegenda de la creació del Tai-txi, de la visió de la serp i la grua blanca? –digué un home.

–Resposta incorrecta -replicà el professor.

–Ens en podem refiar, dels textos clàssics del Tai-txi del segle XVII? –aventurà un altre alumne.

–Resposta incorrecta.

–Cal fixar l’atenció al Dantian durant la forma i en acabat resseguir els meridians mentalment?
–Resposta incorrecta.

–Quin estil de Tai-txi és més fidel a l’original i millor, el Yang, el Chen, el Wu, el Sun?
–Resposta incorrecta.

–Quins són els lligams entre Tai-txi, taoisme, salut i immortalitat?
–Resposta incorrecta.

–Doncs, quina és la resposta correcta? –digueren tot frisant.

–La resposta correcta és: “A quina hora comencem a practicar”.

El Tai-txi és pràctica. La comprensió ve de la pràctica. Els guanys vénen de la pràctica correcta. L’evolució ve de la renovació indeturable de la ment de principiant. No és Ítaca. És el viatge cap a Ítaca. El Tai-txi t’ofereix innombrables oportunitats de coneixement en tots els àmbits de l’existència com a persona, si estàs disposat a allunyar-te de la teva zona de comoditat i goses viatjar més lluny i més endins.

El nostre stage d’estiu d’enguany se situa en un moment particularment dolç, a poques setmanes de l’inici de la Formació de Professors de Tai-txi Ubekkha que impartirem el mestre Tew Bunnag i jo mateix. És tornar a començar sense tornar a començar. És veure-ho tot amb ulls nous, foc nou i barca nova.

A l’stage ens centrarem sobre una part del programa de la formació, que és d’interès general per a qualsevol persona que vulgui iniciar-se en el Tai-txi o continuar aprofundint-hi:

–Formes Yang de 108 i de 24 tot reforçant-ne el coneixement per als veterans o bé plantant solidíssim fonaments per als principiants.
–Introducció al Fa Jin en les aplicacions marcials.
–Txi-kung dels animals.
–Dao In (Txi-kung per a la conservació de la salut).
–Vano i espasa.
–Ús terapèutic de les formes.
–Meditació.
–Descans.

El disseny de l’stage està pensat per a equilibrar la pràctica i el descans de manera que el resultat sigui una renovació de la vitalitat personal al cap dels cinc dies i un salt qualitatiu en el camí de cadascú dins del Tai-txi, el Txi-kung i la meditació.

Jordi J. Serra

Mostra els detalls

Data:
25/08/2015
Categoria d'Taller:

Organitzador

UBK Ki Dojo Catalunya
Menú

favicon

Et convidem a una classe de prova gratuïta.