Dansar, viure, crear

Carregant Tallers

« Tots els Tallers

  • Aquest taller ja ha passat.

Dansar, viure, crear

15/07/2019 - 19/07/2019

Explorant la relació amb mi i amb l’altrea través de la dansa transdisciplinària.

Gemma Mas

Parlar és més que ajuntar paraules.
Escoltar és més que sentir.
Ballar és més que moure’s.
El cos no enganya.

El cos és un gran instrument de comunicació, que parla més enllà de les paraules, explica qui som, com ens sentim, què volem… Quan ballem creem mons, expliquem històries. En realitat, la dansa és inherent a l’ésser humà i sorgeix de la necessitat d’expressar-nos.Així mateix, les relacions formen part de la nostra vida des del moment en que comencem a existir i les integren elements como ara percepció, espai, escolta, tacte, veu, mirada, silenci, empatia…

Per tot això, el cos, la dansa i el moviment són grans eines per a explorar la relació amb nosaltres mateixos i els altres, a més d’una oportunitat per a investigar noves formes de vincle, des de la creativitat i les possibilitats que estan latents en el cos, potser bloquejades, potser silenciades, potser desconegudes… La dansa, viscuda des del joc creatiu i l’escolta del cos, pot obrir-nos infinites possibilitats de relació i revelar-nos la bellesa, el que és saludable, el que ens fa bé.

Al llarg del taller, hi haurà dues línies de treball amb el cos, la dansa transdisciplinària i el moviment en relació a mi mateix i a l’altre:

(a) com a fonts de coneixement i transformació (investigació)
(b) com a fonts d’inspiració i creació (creativitat)

Continguts
A través de la dansa, el moviment i l’expressió corporal:

– Jo moc el meu cos versus el meu cos em mou.
– Viatge al meu cos, ocupant-lo, reconquistant-lo i obrint espais interns.
– Eines per a investigar com em relaciono amb mi i com em relaciono amb l’altre, i per a explorar noves formes de vincular-me.
– Quines històries explica el meu cos, quines històries expliquen els cossos dels altres i quines noves històries vull explicar / crear.

Al llarg del taller, cada participant anirà desenvolupant una creació artística individual.

Metodologia
La metodología del taller és vivencial, a través de pràctiques procedents de diferents tipus de dansa, moviment i expressió corporal, i és transdisciplinària, dialogant amb altres arts, como ara la música, la plàstica, la poesia, el teatre…

Destinataris
Obert a tota persona amb ganes de conèixer, experimentar i crear.

No es requereix experiència prèvia ni coneixements tècnics

Docent
Gemma Mas. Artterapeuta transdisciplinària, sociòloga i filòloga. Dansa creativa, transdisciplinària, butoh, duende, contemporània, oriental, teatre social d’improvisació, poètica de l’espai, performance, teatre físici mim corporal dramàtic.

Mostra els detalls

Inici:
15/07/2019
Finalització:
19/07/2019
Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'cats_to_list' not found or invalid function name in /usr/home/ubk-centre.com/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 294
Menú

favicon

Et convidem a una classe de prova gratuïta.