La vida sense apuntador

Carregant Tallers

« Tots els Tallers

  • Aquest taller ja ha passat.

La vida sense apuntador

09/03/2020

Eines des del teatre per al treball comunitari grupal

Gemma Mas

El teatre no es fa per a cantar les coses, sinó per a canviar-les. Vittorio Gassman
Ser o no ser, aquesta és la qüestió.
Què és més digne per a l’esperit, patir els cops i dards de la insultant fortuna
o prendre les armes contra oceans de calamitats i, en enfrontar-s’hi, acabar amb elles?
William Shakespeare. Hamlet

Taller en el que coneixerem de forma pràctica, vivencial i progressiva, eines procedents de diversos tipus de teatre i de tècniques de joc escènic i improvisació per a abordar situacions socials, interpersonals i conflictes reals, imaginat si/o temuts del treball comunitari grupal.

Les diferents formes de teatre ens ofereixen instruments de gran potència per a encarar, des del joc i la vitalitat, aspectes de la vida humana que reclamen la nostra atenció com a éssers socials que som i/o com a professionals que treballem en i amb la comunitat, freqüentment amb col·lectius determinats (dones, infància, adolescents, immigrants, tercera edat, reclusos penitenciaris, exclusió social, organitzacions, etc.).

A la base d’aquesta proposta hi ha facilitar eines per a canviar la societat entre tots i generar justícia i benestar social, entenent la comunitat com a agent de canvi.

Objectius
Coneixement i pràctica d’eines des del teatre per a ajudar a:

– Configurar models de convivència.
– Estimular la participació, la cooperació i la solidaritat (versus apatia, competitivitat i individualisme).
– Contribuir a la cohesió del grup.
– Ser més conscients de com ens relacionem amb els altres i obrir la porta a relacionar-nos de forma més sana i constructiva.
– Descobrir i practicar alternatives de comportament davant dels conflictes, entesos com a fonts de creativitat, creixement i canvi.
– Obrir la mirada per a anar del problema a l’oportunitat, entrant en contacte amb noves possibilitats més saludables.
– Activar una actitud realista, responsable, reflexiva i crítica.
– Potenciar els propis recursos personals, individuals i socials, fomentant l’empatia, l’humor, el joc, la imaginació, l’escolta activa, la consciencia i expressió corporal, els sentits, la intuïció, l’espontaneïtat.
– Alimentar la creativitat de l’individu dins del grup i la societat.
– Viure el vincle amb l’altra persona horitzontalment com a base de les relacions i de l’acompanyament.
– Obrir-se a la mirada múltiple del grup com a obertura professional i personal.
– Aprofitar l’espai de seguretat i confiança que oferim per a plantejar i treballar de forma pràctica casos i situacions que els participants que ho desitgin aportin.

Metodologia
La metodologia del taller es pràctica, vivencial i progressiva, abordant situacions reals, imaginades i/o temudes a través de diverses eines de diferents tipus de teatre i tècniques de joc escènic i improvisació (psicodrama, role-playing, teatre de l’oprimit, teatre social d’improvisació o teatre playback, teatre físic i mim corporal dramàtic, teatre d’objectes, teatre dels sentits…).

Opcional: els participants que ho desitgin poden portar situacions reals, imaginades i/o temudes que vulguin treballar.

Destinataris
El taller està obert tant a professionals, persones que es dediquen al treball comunitari i/o d’acompanyament a grups(mestres, educadors socials, coachs, psicòlegs, voluntaris, terapeutes, orientadors, artistes, estudiants, etc.) com apersones que vulguin investigar en el seu desenvolupament i creixement personal i social.

No es requereix experiència prèvia ni coneixements tècnics

Docent
Gemma Mas. Sociòloga (especialitzada en estructura i canvi social), artterapeuta transdisciplinària i filòloga. Cofundadora, actriu i directora de la companyia teatre social d’improvisació L’Andante. Formació en teatre social d’improvisació, poètica de l’espai, performance, psicodrama, teatre físic i mim corporal dramàtic, teatre d’objectes, teatre dels sentits.

Mostra els detalls

Data:
09/03/2020
Categoria d'Taller:
Menú

favicon

Et convidem a una classe de prova gratuïta.