On sóc i on vull ser. Construint-me

Carregant Tallers

« Tots els Tallers

  • Aquest taller ja ha passat.

On sóc i on vull ser. Construint-me

25/01/2019 / 9:30 - 13:30

|Taller recurrent (Veure tots)

One event on 25/01/2019 at 9:30

One event on 24/10/2020 at 9:30

Taller vivencial d’artteràpia transdisciplinària

Conductora: Gemma Mas

Quin és el meu moment vital? Què necessito sincerament a la meva vida? Quines són les meves necessitats? Què desitjo de veritat? Cap a on vull anar realment, més enllà de “el que s’espera de mi” i més enllà de cap a on la inèrcia em porta? Obstacles? Bloqueigs? Quins són els meus recursos i potències? Com agafar les regnes de la meva pròpia vida i ser protagonista de la meva història?

Llançar-se valentament a la recerca de respostes es un viatge de transformació.

Obert a tothom. No cal experiència prèvia ni coneixements tècnics.

Taller vivencial i experiencial on investigarem “On sóc i on vull ser” a partir de les eines que ens ofereix l’artteràpia transdisciplinària, que es basa en l’ús de les diverses formes d’expressió artística com a instruments d’exploració, coneixement i transformació -expressió del cos i moviment corporal, arts plàstiques, música, veu, escriptura, teatre, etc…-.

Treball de creixement i desenvolupament personal per a explorar el meu moment vital (jo en aquest moment de la meva vida), prendre consciència de “qui sóc”, la meva situació, les meves necessitats i els meus recursos, el que vull i el que no vull, cap a on desitjo anar realment, obstacles i possibilitats, quines portes obro i quines portes tanco, des de mi mateix, des de la meva sincera autointerrogació, traspassant “el que s’espera de mi” i les meves inèrcies. Així mateix, obrir camins futurs, prenent contacte amb la meva pròpia llibertat d’escollir entre camins coneguts (encara que limitadors i que em fan patir) o nous camins de creativitat (desconeguts però plens de possibilitats vitals).

L’art descongela allò que tenim petrificat en el nostre interior i arriba a profunditats de l’ésser humà on no pot arribar la paraula racional, és per això que és tan efectiu en el treball emocional i de desenvolupament personal.

La creativitat condueix al coneixement i aquest al canvi.

Obert a tothom. No cal experiència prèvia ni saber pintar, saber ballar, etc. (això no és important).

Utilitzem les diverses formes d’expressió artística com a instruments per a expressar amb autenticitat el que transita pel nostre interior, sense autocensura i sense passar pel filtre de la ment racional i els seus jutges.

Metodologia
Experimentació amb les diferents formes d’expressió artística com a instruments d’investigació personal (música, expressió i moviment corporal, poesia, expressió plàstica, veu, teatre…)

Multiplicació de la mirada a partir de la interacció amb l’altre i la ressonància grupal, sense jutjar ni interpretar, des del que sento i em provoca allò viscut, amb la meva escolta activa, amb tots els sentits.

La metàfora com a instrument de diagnosi i investigació.
El moment de la trobada amb mi i la trobada amb l’altre, aquí i ara.
La vivència estètica com a experiència sentida que obre significats i possibilita resignificacions.
L’horitzontalitat del vincle com a base de treball.

Espai de confiança i seguretat perquè pugui aflorar allò més íntim.

Més informació

Desenvolupant la nostra capacitat creativa, aprenem a interrogar els nostres problemes o trastorns i a conèixer els recursos de què disposem per a fer-hi front. Les diferents formes d’expressió artística arriben a profunditats de l’ésser humà on no hi pot arribar la paraula racional. És per això que són tan efectives usades terapèuticament. Utilitzades, a més, transdisciplinàriament, anant d’una forma d’expressió a l’altra i treballant progressivament, ens permet accedir a llocs interns on difícilment hi podríem accedir.

Cada persona és única, és singular, és diferent. És per això que amb cada persona utilitzem els instruments específics que són adequats al seu procés terapèutic, segons les seves característiques i el moment en què es troba. No hi ha receptes genèriques.

L’artteràpia transdisciplinària és útil per a

– coneixe’t millor, escoltar quines són les teves necessitats i desitjos reals, quines són les teves potències i recursos, i quines les dificultats per a desenvolupar
-te com a persona autònoma i viure realment la vida que vols viure,- abordar emocions conflictives que et bloquegen impedint-te de dur una vida més plena: ansietat, angoixa, por, ràbia, estrès, agressivitat, tristesa, depressió, insomni…
– saber viure processos vitals específics inevitables: processos de canvi, ruptura, pèrdua i dol, abandonament i rebuig, insatisfacció o crisi existencial, dificultats de relació (amb fills, pares, mares, amics, companys de feina. etc.), postraumatisme o malaltia…
– dur una vida més saludable, coherent amb tu mateix i harmònica amb els altres i l’entorn,
– abordar qualsevol element o tema que tingui a veure amb l’ésser humà,- en definitiva, per anar del que és letal al que és vital.

Requisits

No hi ha requisits ni límits d’edat. No es tracta de saber pintar, saber cantar, saber ballar, ser poeta, etc. (això no és important) sinó d’utilitzar les diverses formes d’expressió artística com a instruments per a expressar amb autenticitat els nostres sentiments, emocions i estats on som, permetent d’aflorar el que transita pel nostre interior, sense autocensura i sense passar pel filtre de la ment racional i els seus jutges, a fi d’abordar què ens passa, aprofundir-hi, interrogant el nostre malestar i transformant-lo per tal de possibilitar dur una vida més plena i satisfactòria.

Mostra els detalls

Data:
25/01/2019
Hora:
9:30 - 13:30
Categoria d'Taller:

Organitzador

UBK Ki Dojo Catalunya

Lloc

Centre UBK Ki Dojo Catalunya
Carrer de les Acàcies, 17
Barcelona, 08027 Espanya
+ Mapa de Google
Menú

favicon

Et convidem a una classe de prova gratuïta.