Taller de la por i l’ansietat

Carregant Tallers

« Tots els Tallers

  • Aquest taller ja ha passat.

Taller de la por i l’ansietat

03/06/2006

Professor: Jordi J. Serra
Assistent: Gemma Mas

Quan t’enfrontes a la por, es converteix en coratge.

Les pors, amb la seva altra cara de la moneda, la ira, constitueixen un dels grans obstacles per al desenvolupament de la nostra capacitat com a éssers humans. La por talla el progrés espiritual, enfosqueix les relacions personals, bloqueja i encongeix el cos i l’ànima, impedeix el reconeixement d’un mateix i de l’altre. La por usurpa l’espai de l’amor.

Tanmateix, hi és des del nostre naixement perquè el perill, el risc i l’amenaça són consubstancials a l’existència. Totes les vies tradicionals de desenvolupament psicoespiritual s’han ocupat de la por. Els homes i les dones, en el seu procés de trobar-se i transcendir-se a sí mateixos, han cercat aquestes vies per aprendre a viure amb consciència i llibertat.

Què és el taller?

El taller ofereix la pràctica de diferents eines desenvolupades per diverses tradicions marcials i espirituals. L’objectiu és relacionar-nos amb la por sense que ens anul·li ni ens aturi en el nostre camí cap a la plenitud de la vida.
El taller és eminentment pràctic. El participant aprendrà a identificar el sorgiment i la presència de les pors en sí mateix, aprenent tècniques no psicològiques que li serviran en la seva vida quotidiana per a relacionar-se amb el risc i la por des de l’obertura, la consciència i la dignitat.

Contingut del taller

Per la seva universalitat i omnipresència, totes les vies de realització humana han hagut de plantejar-se seriosament què fer amb la por perquè deixi de ser un obstacle i es converteixi en un mestre personal. En aquest taller l’abordem com a element que saboteja els nostres intents de viure amb plenitud i a fons. Es presenten de manera experiencial cinc tipus d’eines per
mirar la por cara a cara:

  • eines meditatives (creació d’un centre inviolable; generació de confiança, equanimitat i obertura)
  • eines energètiques (alquímia interna referida als òrgans energèticament relacionats amb la por)
  • eines marcials (relació amb la por; espai i temps; presència, arrelament, decisió; intuïció)
  • eines corporals (localització de tensions degudes a la por; alternatives i respostes)
  • eines psicoemocionals (influència de les idees irracionals; exigències i expectatives)

L’objectiu del taller és que cada participant entengui els mecanismes de la por i sigui capaç d’organitzar una estratègia personal que li permeti viure la por sense ser-ne una víctima.

Destinataris

Empresaris, càrrecs directius, persones que pateixes fòbies, professors, personal sanitari, terapeutes i qualsevol persona que pateixi pors o que estigui interessada en el tema.

Obert a tothom. No cal experiència prèvia.

Mostra els detalls

Data:
03/06/2006
Categoria d'Taller:

Organitzador

UBK Ki Dojo Catalunya

Lloc

Centre UBK Ki Dojo Catalunya
Carrer de les Acàcies, 17
Barcelona,08027Espanya
+ Mapa de Google

favicon

2a edició de UBEKKHA

Formació de professors de Tai-txi i Txi-kung