Taller de la ràbia i l’agressivitat

Carregant Tallers

« Tots els Tallers

  • Aquest taller ja ha passat.

Taller de la ràbia i l’agressivitat

27/05/2011

|Taller recurrent (Veure tots)

One event on 28/05/2011 at 0:00

One event on 29/05/2011 at 0:00

Professor: Jordi J. Serra
Assistent: Gemma Mas

Amb passió i sense violència: la calma eficaç.

La ràbia és una emoció molt important que ens fa saber que alguna cosa no rutlla, que creiem que algú ha trencat alguna norma –bé escrita, bé tàcita; individual o col·lectiva— de manera que no en podem fer cas omís i ens veiem compel·lits a actuar. La ràbia ens duu a l’acció, i en aquest sentit, ens pot ser útil. La ràbia, però, quan es manifesta de forma insana, cap endins o cap enfora, és l’emoció més destructiva i perillosa de totes.

Tant quan s’amaga o es disfressa, com quan esclata o quan es cronifica, la ràbia malmet les relacions, corca la salut del cos i de l’ànima i emmetzina el cor amb el verí del ressentiment. La ràbia, de tot i de tothom, en fa un enemic.

Què és el taller?
El taller és eminentment pràctic i s’hi presenten de forma experiencial diferents eines desenvolupades per diverses tradicions de treball espiritual, meditatiu, energètic, marcial, corporal i psicoemocional. El participant aprendrà a identificar el sorgiment i la presència de la ràbia en si mateix, i integrarà tècniques que li serviran en la seva vida quotidiana per a relacionar-se amb la ràbia i l’agressivitat des de l’obertura, la consciència i la dignitat.

L’objectiu del taller és que cada participant entengui els mecanismes de la ràbia i sigui capaç d’organitzar una estratègia personal que li permeti de distingir-ne la sana de la insana i viure-la sense ser-ne una víctima. Es tracta que la pugui entendre i gestionar sense anar a raure ni en la violència ni en la passivitat, i que això l’ajudi en el seu camí cap a la plenitud de la vida, fent que deixi de ser un obstacle per a convertir-se en un mestre personal.

Contingut del taller
Totes les grans tradicions de realització humana han hagut de plantejar-se especialment què fer amb la ràbia perquè deixi de ser un element destructiu generador de dependència i es converteixi en un mestre personal. En aquest taller l’abordem com a element que saboteja els nostres intents de relacionar-nos amb nosaltres, amb els altres i amb la vida de forma amorosa i eficaç. De manera experiencial presentarem cinc tipus d’eines que constitueixen solucions contrastades al problema de la ràbia:

– eines meditatives (l’ús del coratge i la distància meditativa per a conèixer millor la ràbia i aprofundir l’equanimitat, la tolerància i la paciència)
– eines energètiques (alquímia interna referida als òrgans afectats per la ràbia; “reciclatge” energètic)
– eines marcials (relació amb la por i amb el descontrol; càrrega i descàrrega; presència, independència, arrelament, intuïció i decisió)
– eines corporals (alternatives i respostes físiques: respiració, postura, tensió)
– eines psicoemocionals (influència de les idees irracionals; exigències i expectatives; el conflicte conscient)

L’objectiu del taller és que cada participant entengui els mecanismes de la seva ràbia i sigui capaç d’organitzar una estratègia personal que li permeti gestionar-la sense ser-ne una víctima i sense malmetre les relacions que li importen.

Destinataris
Tota persona que pateixi ràbia, agressivitat, hostilitat o violència en qualsevol àmbit d’actuació (personal, familiar, laboral, social) o que estigui interessada pel tema.

Obert a tothom. No cal experiència prèvia.

Mostra els detalls

Data:
27/05/2011
Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'cats_to_list' not found or invalid function name in /usr/home/ubk-centre.com/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 294

Lloc

Centre UBK Ki Dojo Catalunya
Carrer de les Acàcies, 17
Barcelona,08027Espanya
+ Mapa de Google
Menú

favicon

Et convidem a una classe de prova gratuïta.