Taller de la tristesa i la depressió

Carregant Tallers

« Tots els Tallers

  • Aquest taller ja ha passat.

Taller de la tristesa i la depressió

27/02/2009

|Taller recurrent (Veure tots)

One event on 18/11/2011 at 0:00

One event on 20/11/2011 at 0:00

Professor: Jordi J. Serra
Assistent: Gemma Mas

Caure set vegades; aixecar-se’n vuit.

La persona deprimida pateix, en el fons, d’una manca de llibertat i d’una manca de fe, es proposa objectius no realistes en la convicció que en assolir-los s’alliberarà i serà capaç d’estimar, ser estimada i expressar-se. El que és il·lusori és pensar que el fet d’assolir-los atorgarà automàticament aquesta recompensa. La desil·lusió és la gran porta d’entrada a la tristesa i la depressió, a la incapacitat de sentir, a l’ofec del cos i a l’empetitiment de l’esperit.

Per a poder parlar de depressió, la medicina occidental convencional considera que els factors següents han de ser presents: un ànim baix o trist, o bé irritabilitat, i una pèrdua d’interès pel que és agradable en totes o en gran part de les activitats que duu a terme la persona. Altres símptomes són les alteracions de la gana, la manca d’energia, unes ganes de dormir creixents o la incapacitat de conciliar o mantenir la son, un sentiment d’inutilitat o d’excessiva culpa, dispersió mental i pensaments obsessius relacionats amb la mort.

Quan una persona es deprimeix, se sent lenta; les tasques més petites semblen requerir-li un esforç titànic i llarg temps per dur-les a terme. Li salten les llàgrimes, està ansiosa, meditabunda, obsessionada per la seva salut corporal.

Què és el taller?

Davant d’aquest panorama, la medicina convencional proposa tractaments químics, combinats o no amb recolzament psicològic. En aquest taller, proposem als assistents un enfocament diferent.

Estem convençuts que ja disposem dels recursos suficients i adequats per a deixar de ser víctimes d’estats depressius i descobrir potencialitats que ens arrelaran en la nostra vida amb tota l’alegria, dignitat i presència que un ésser humà mereix per dret de naixement. Per a això comptem amb eines, vivències i idees.

Aquest és un taller d’eines. Un taller d’estratègies i tàctiques per a presentar batalla a la tristesa i la depressió, per a recuperar la fe en nosaltres mateixos i reconèixer i utilitzar les nostres capacitats com a adults. És un taller de “comprendre”, però sobretot és un taller de “fer”. Per a nosaltres, “ho entenc” significa “ho puc fer”. Només essent capaços d’endinsar-nos en els nostres sentiments i d’obrir-nos a la Vida (en majúscules) conjurarà la nostra tristesa -i el nostre temor- per la certesa de perdre la vida (en minúscules) i de viure-la en soledat.

Contingut del taller

El taller ofereix la pràctica de diferents eines desenvolupades per vàries tradicions marcials, filosòfiques, religioses, mèdiques, psicològiques i espirituals d’Orient i d’Occident, quan s’han vist obligades a plantejar-se el tema del desànim, la tristesa i la depressió.

Aquestes tradicions, passades i presents, han estudiat solucions de diferents tipus (energètiques, corporals, meditatives, marcials, psicoemocionals, etc.) d’eficàcia contrastada per a detectar els primers indicis de la depressió i aconseguir que la persona visqui una vida plena disposant de l’empenta necessària per a seguir el seu camí i assolir les fites que es proposi.

Què és el que ocorre en el cos i en la ment quan cau la foscor?

Destinataris

Empresaris, càrrecs directius, persones que pateixen estats de desànim, professors, personal sanitari, terapeutes i tota persona que tendeixi a la depressió, se senti trista o estigui interessada en el tema.

Obert a tothom. No cal experiència prèvia.

Mostra els detalls

Data:
27/02/2009
Categories d'Taller:
,

Organitzador

UBK Ki Dojo Catalunya

Lloc

Centre UBK Ki Dojo Catalunya
Carrer de les Acàcies, 17
Barcelona, 08027 Espanya
+ Mapa de Google
Menú

favicon

Et convidem a una classe de prova gratuïta.