Taller de respiració

Carregant Tallers

« Tots els Tallers

  • Aquest taller ja ha passat.

Taller de respiració

24/10/2009

Més enllà de l’aire…

Professor: Jordi J. Serra

Les grans tradicions de la humanitat reconeixen la respiració com a l’àmbit en què la dimensió espiritual i la física dialoguen.

La connexió més òbvia i íntima del nostre cos amb el món és a través del que constitueix la nostra forma primària d’energia: l’aire. Tècnicament parlant, es tracta d’un gas complex, però més enllà de les seves estrictes funcions energètiques, la gestió de la respiració d’aquest aire permet una gamma de possibilitats d’actuació en altres espais vitals, com el meditatiu o l’emocional. Fent-nos conscients de la respiració i optimitzant el nostre sistema respiratori entrem en contacte amb els grans polsos de la vida que es mouen a través de nosaltres.

En moltes cultures, respiració és sinònim de vida. En els Upanishad hindús, es descriu una contesa entre les funcions corporals: la respiració resulta vencedora i es declarada cap. El qi xinès és la força vital universal, continguda i distribuïda en la nostra respiració individual. En l’Antic Testament, la paraula que denomina la respiració, nephesh, significa també ‘esperit vivent’. El vocable grec psyche significa ‘respiració-ànima, associant la respiració al caràcter essencial de la persona.

Què és el taller?

Un treball intens per aprendre a respirar amb finalitats de desenvolupament espiritual, energètic i terapèutic.

Contingut del taller

Abordarem de forma teòrica i pràctica diferents treballs centrats en la respiració. Alguns d’aquests són exercicis clàssics de quasi totes les escoles d’alliberament espiritual (budisme, ioga, bushido, txi-kung) i d’altres són d’origen actual.

La respiració

  • – sempre un procés de donar i rebre, una relació de tint emocional
  • – constitueix el campament base des d’on ascendir cap a cims més elevats de l’ésser, la talaia des de la qual observar la ment, l’esmolet en el qual esmolar la nostra concentració, la nostra mestra personal per aprendre a desaferrar-nos.

En aquest taller farem un èmfasi especial en la comprensió teòrica de la respiració i en la seva aplicabilitat quotidiana en relació amb:

  • el coneixement i la potenciació del sistema respiratori
  • l’atenció amb intenció, fluïdesa i desidentificación
  • l’optimització del sistema energètic (en sí mateix i en relació amb l’entorn)
  • la neteja i el reciclatge de l’energia emocional
  • l’harmonització respiratòria sota pressió i en moviment

Destinataris

Professors, personal sanitari, esportistes, persones amb interès personal o professional en el seu propi desenvolupament psicoespiritual.

Obert a tothom. No cal experiència prèvia.

Mostra els detalls

Data:
24/10/2009
Categories d'Taller:
,

Organitzador

UBK Ki Dojo Catalunya

Lloc

Centre UBK Ki Dojo Catalunya
Carrer de les Acàcies, 17
Barcelona, 08027 Espanya
+ Mapa de Google
Menú

favicon

Et convidem a una classe de prova gratuïta.