Taller de tai-txi

Carregant Tallers

« Tots els Tallers

  • Aquest taller ja ha passat.

Taller de tai-txi

07/02/2015 / 10:00 - 14:00

Professor: Jordi J. Serra

Programa:

A) Vano (shanzi) 18 i Espasa (jian) 16
Eines d’expansió de la consciència
B) Aspectes mèdics de la Forma Curta
(o Forma de 24 Yang o Forma de Beijing, Pequín)

A) En Tai-txi considerem que els instruments i les armes que fem servir són eines d’expansió de la consciència i amplificadors naturals del moviment corporal i energètic. Així com les mans expressen el moviment del Qi a dins del cos, aquestes eines ens permeten de percebre’l millor, i doncs, refinar-lo i fer-lo més eficaç. Aquestes dues brevíssimes formes representen una senzilla introducció a l’ús de les armes del Tai-txi.

B) Cada moviment de les formes afecta un determinat meridià d’acupuntura -o bé un grup- i l’òrgan que aquest nodreix. Quan l’estructura corporal, el moviment i el sung (l’aquietament damunt els fonaments, la compactació en diríem) són correctes, el Tai-txi pot esdevenir per a nosaltres una eina terapèutica de primer ordre. En aquest taller veurem les correspondències entre postures i òrgans i donarem pautes per a utilitzar-les en un procés d’autosanació.El vano del Tai-txi, el Shanzi, és la primera eina que permet dur el txi –qi– del practicant més enllà del seu cos. El vano expressa l’energia yin de l’aigua i amplifica i poleix els moviments de les formes de mans. Constitueix el primer pas cap al maneig de les armes llargues. En aquest taller en veurem els fonaments i avançarem en la comprensió d’aquest instrument.

Obert a tothom (tant principiants com avançats). No cal experiència prèvia. Treball per nivells

El detall i el temps. La vivència i la tècnica

Diu un mestre modern que la tècnica consisteix a fer quelcom de diferent d’allò que solem fer per arribar a la destinació de forma harmoniosa. Això vol dir temps, consciència i atenció als detalls per no caure en les inèrcies i els automatismes habituals; i vol dir també crear les condicions per a una vivència més pregona de la pràctica que ens acosti als objectius de plenitud vital que proposa el tai-txi-txuan.

Un taller és l’avinentesa ideal per a fer-ho, tot avançant en els aspectes meditatius, energètics i marcials de les formes, alhora que ens empeny a un salt qualitatiu que enriqueix amb noves dimensions la nostra vivència del tai-txi.

Tallers de tai-txi

El tai-txi és possiblement el tipus de txi-kung (qigong) més conegut a Occident: és el txi-kung de gestualitat marcial. Per això, a més de tots els beneficis a favor de la salut i en contra de l’estrès, que són caraterístics de totes les modalitats de txi-kung, el tai-txi també ens enforteix físicament i ens harmonitza mentalment d’una forma més dinàmica.

En els tallers de tai-txi ens centrem en les aportacions dels estils Yang i Hun Yuan; hi abordem els aspectes propis de la salut durant aquesta estació (que el tai-txi ajuda a millorar), entrem en el treball intern de les formes o taules (visualització, respiració) i el relacionem amb les seves aplicacions marcials i meditatives

Mostra els detalls

Data:
07/02/2015
Hora:
10:00 - 14:00
Categoria d'Taller:

Organitzador

UBK Ki Dojo Catalunya

Lloc

Centre UBK Ki Dojo Catalunya
Carrer de les Acàcies, 17
Barcelona,08027Espanya
+ Mapa de Google

favicon

2a edició de UBEKKHA

Formació de professors de Tai-txi i Txi-kung