Taller de Tai-txi de l’Estil Yang Antic

Carregant Tallers

« Tots els Tallers

  • Aquest taller ja ha passat.

Taller de Tai-txi de l’Estil Yang Antic

08/03/2020 - 09/03/2020

|Taller recurrent (Veure tots)

One event on 07/03/2020 at 0:00

One event on 08/03/2020 at 0:00

L’estil original de Yang Luchan, amb el mestre Eli Montaigue (director la WTBA, World Taiji Boxing Association)
Un contacte amb el tai-txi tal com va ser creat.

7-8 de març de 2020

Professor: Eli Montaigue, director de la WTBA (World Taiji Boxing Association)

Taller obert a tothom. No cal experiència prèvia.

La WTBA (fundada pel seu pare Erle Montaigue) és l’organització que ha preservat la versió més antiga de la Forma Llarga Yang abans de les modificacions que hi va introduir Yang Chenfu -el nét de Yang Luchan- per a posar més èmfasi en els seus aspectes terapèutics i divulgar-la arreu de la Xina i encabat arreu del món. La forma de Yang Chenfu és la Forma Llarga que coneixem i que continuarem practicant.

Però la Forma Antiga, l’original, la que va crear Yang Luchan al segle XIX, conserva tot l’immens atractiu d’un art nascut abans de l’extensió de les armes de foc, una època en què el domini de l’energia Chi era un coneixement secret i en què el Tai-txi era un temible art de combat i alhora, com ara, un eficaç sistema de sanació personal.

Una veritable presa de contacte amb les fonts més antigues del Tai-txi, una vivència inoblidable i una oportunitat que cal aprofitar. Obert a tothom. No cal experiència prèvia per a fer-lo.

Idioma: El taller s’impartirà en anglès amb traducció a l’espanyol.
Horari:
– Dissabte dia 7, de 10-17h (amb una pausa per dinar)
– Diumenge dia 8 de 10-14h (amb un breu descans a les 12h)

Inscripció

Programa
Dissabte, 7 de març, de 10h a 17h (amb una pausa per a dinar)

Forma deTaijiquan de Yang Lu Chan

És la forma original de l’Estil Yang Antic, fonamentalment són moviments lents, com són ara les formes modernes; ara bé, també hi ha tot de moviments explosius (Fa-jing) que hi atorguen un equilibri entre yin i yang molt més gran. Un altre dels elements de la forma són les aplicacions de Dim Mak; no pas el Dim Mak màgic de les pel·lícules, sinó aplicacions pràctiques que funcionen al món real, l’objectiu de les quals són els punts fisiològics del cos que el Dim Mak estudia.

Al taller practicarem tant la forma com les aplicacions que hi trobem.

Els principis que regeixen els moviments del Taiji

Són principis aplicables a qualsevol forma de Taiji. Aquí, però, farem servir la forma de Yang Lu Chan. Així doncs, n’agafarem moviments i n’estudiarem la mecànica corporal per tal de comprendre com podem generar potència partint d’un equilibri entre estructura i fluïdesa. També hi abordarem l’activació muscular correcta dins la forma, que és l’element que utilitzem per a canalitzar l’energia.

Tui Suo (empènyer amb les mans)

En aquest apartat entrarem en aspectes com són ara la manera de desestabilitzar l’oponent sense esforç localizant-ne el centre; i també com moure’n el nostre, de centre, quan l’oponent l’ha localitzat i així absorbir la força del contrari i redirigir-la pel cos fins a terra sense que se’ns ensorri l’estructura.

Practicar Tui Sou no és pas lluitar, però tot fent-ne integrem principis aplicables al combat i, d’altra banda, aprofundim enormement la comprensió que tenim de la forma de Taiji per tal com el Tui Sou ens ensenya a moure’ns com cal des del centre sota pressió.

Diumenge, 8 de març, de 10h a 14h (amb un breu descans a les 12h)

Pràctica de mètodes d’entrenament en defensa personal i aplicacions

Treballarem en parella començant pel Da Lu. El Da Lu és un mètode del Taiji que ens ensenya a acceptar, a no resistir; ens deixarem fer tot un seguit d’aplicacions; és a dir, ens deixarem desequilibrar a posta per a aprendre a actuar quan -tant sí com no- en una situació de combat perdem l’equilibri.

La cosa més important és aprendre a romandre neutre i equànim en qualsevol situació.

El Da Lu, doncs, és un mètode d’entrenament i no pas una aplicació de combat. Tanmateix, també hi entrarem, en aplicacions de combat molt i molt pràctiques, tot agafant principis del Taiji i adaptant-los de la manera que ens resulti més útil.

En tot allò que fem, hi cercarem el que en podríem anomenar el principi de plegar-nos. Aquest principi ens dicta com cal que actuem quan una tècnica ens falla o quan ens en fan una contra. Veurem la manera de transformar el flux de l’atac en quelcom de diferent. Quan ens bloquegen un atac, per exemple, com fer per a ajuntar-nos al bloqueig i tornar-hi des d’un altre angle. Aquest és un dels aspectes més importants de qualsevol art marcial. Els mètodes d’entrenament ens ensenyen a romandre relaxats sota pressió, a adaptar-nos-hi sense primer haver-hi de pensar. Ens ensenyen a deixar que el cos, tot just, hi respongui.

Per a practicar cops farem servir pales de cops (pãos).

Obert a principiants i a avançats.

Qui és Eli Montaigue?
Eli Montaigue és fill del mundialment famós mestre de Tai-txi Erle Montaigue.Encara que tot just amb quatre anys Eli ja havia iniciat la seva pràctica de Tai-txi, va ser amb catorze quan va començar de debò, cosa que volia dir pràctica diària amb el seu pare.

Erle Montaigue fou una de les poquíssimes persones -i que sapiguem, l’única de fora de la Xina-a qui se li va ensenyar el sistema de l’Estil Yang Antic. El seu principal professor va ser ChangYiu Chung, un alumne de Yang Shou Ho nét de Yang Lu Chan.
Erle va designar Eli com a únic successor, li va lliurar el sistema i, pocs anys abans que morís el 2011, el va nomenar director de la WTBA. D’aleshores ençà, Eli se n’ha fet càrrec completament, de l’associació, i ha esdevingut un professor mundialment famós per propi dret. L’Eli Montaigue viatja arreu del món impartint cursos.

Inscripció

Mostra els detalls

Inici:
08/03/2020
Finalització:
09/03/2020
Categoria d'Taller:

Organitzador

UBK Ki Dojo Catalunya

Lloc

Centre UBK Ki Dojo Catalunya
Carrer de les Acàcies, 17
Barcelona, 08027 Espanya
+ Mapa de Google
Menú

favicon

Et convidem a una classe de prova gratuïta.