Taller de tai-txi: elements estructurals i energètics

Carregant Tallers

« Tots els Tallers

  • Aquest taller ja ha passat.

Taller de tai-txi: elements estructurals i energètics

09/04/2011

Taller de tai-txi: elements estructurals i energètics
Taller de tai-txi: aplicacions

Professor: Jordi J. Serra

Taller de tai-txi: elements estructurals i energètics

De les formes del Tai-txi –el Tai-txi és un Txi-kung marcial– cal esperar-ne uns efectes energètics potents més enllà de la simple relaxació i concentració, dues coses enormement positives que les formes ja ens aporten pel seu vessant de meditació ambulant.

Aquests efectes energètics depenen (1) d’un ús intel·ligent i precís de l’estructura corporal, i (2) del coneixement i activació de determinats elements energètics durant l’execució de les formes. El taller està dedicat a aquest autèntic tresor amagat del Tai-txi.

Taller de tai-txi: aplicacions

Tot sovint l’execució de les formes de Tai-txi esdevé un exercici memorístic coreogràfic en el qual repetim gestos que hem après per mera imitació. Però entendre’ls és imprescindible per a integrar-los i fer-los nostres de debò.

Per a poder parlar de Tai-txi, cal que els moviments de les formes satisfacin tant el requisit de la seva aplicabilitat al combat, com la seva funcionalitat energètica. En aquest taller estudiarem en detall les aplicacions marcials d’alguns moviments de les formes del Tai-txi per tal de donar-hi sentit i contingut, i honorar l’antiga tradició d’aquest art.

Obert a tothom (tant principiants com avançats). No cal experiència prèvia. Treball per nivells.

Tallers de tai-txi

El tai-txi és possiblement el tipus de txi-kung (qigong) més conegut a Occident: és el txi-kung de gestualitat marcial. Per això, a més de tots els beneficis a favor de la salut i en contra de l’estrès, que són caraterístics de totes les modalitats de txi-kung, el tai-txi també ens enforteix físicament i ens harmonitza mentalment d’una forma més dinàmica.

En el taller de tai-txi ens centrem en les aportacions dels estils Yang i Hun Yuan; hi abordem els aspectes propis de la salut durant aquesta estació (que el tai-txi ajuda a millorar), entrem en el treball intern de les formes o taules (visualització, respiració) i el relacionem amb les seves aplicacions marcials i meditatives

El detall i el temps. La vivència i la tècnica

Diu un mestre modern que la tècnica consisteix a fer quelcom de diferent d’allò que solem fer per arribar a la destinació de forma harmoniosa. Això vol dir temps, consciència i atenció als detalls per no caure en les inèrcies i els automatismes habituals; i vol dir també crear les condicions per a una vivència més pregona de la pràctica que ens acosti als objectius de plenitud vital que proposa el tai-txi-txuan.

Un taller és l’avinentesa ideal per a fer-ho, tot avançant en els aspectes meditatius, energètics i marcials de les formes, alhora que ens empeny a un salt qualitatiu que enriqueix amb noves dimensions la nostra vivència del tai-txi.

Mostra els detalls

Data:
09/04/2011
Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'cats_to_list' not found or invalid function name in /usr/home/ubk-centre.com/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 294

Lloc

Centre UBK Ki Dojo Catalunya
Carrer de les Acàcies, 17
Barcelona,08027Espanya
+ Mapa de Google
Menú

favicon

Et convidem a una classe de prova gratuïta.