Tallers de tai-txi amb armes

Carregant Tallers

« Tots els Tallers

  • Aquest taller ja ha passat.

Tallers de tai-txi amb armes

22/10/2011

|Taller recurrent (Veure tots)

One event on 22/10/2011 at 0:00

Tai-txi UBK Ki Dojo Catalunya

Professor: Jordi J. Serra

Eines d’expansió de la consciència

Taller de shanzi: el vano de tai-txi
Taller de jian: l’espasa de tai-txi
Taller de pal o bastó de tai-txi

Taller de shanzi: el vano de tai-txi

El vano del Tai-txi, el Shanzi, és la primera eina que permet dur el txi –qi– del practicant més enllà del seu cos. El vano expressa l’energia yin de l’aigua i amplifica i poleix els moviments de les formes de mans. Constitueix el primer pas cap al maneig de les armes llargues. En aquest taller en veurem els fonaments i avançarem en la comprensió d’aquest instrument.

Taller de jian: l’espasa de tai-txi

Els clàssics s’hi referien com “el vol del fènix” i ens exhortaven a “assolir la unitat entre l’espasa i el cos des de la flexibilitat i la fluïdesa i no pas des de la força” exactament igual que la unió entre el cos, el txi –qi- i la ment. L’espasa és la gran mestra de la relaxació vibrant, de la consciència dirigida i de la precisió, qualitats que practicarem en aquest taller.

Taller de pal o bastó de tai-txi

És molt important per a principiants i per a veterans treure la potència del cos i fer-la anar més enllà. El bastó fimbrant del Tai-txi és un indicador fidel d’on va la nostra potència. L’habilitat amb el pal ens ajudarà a desenvolupar el maneig de Qiang, la llança, i ens donarà una consciència nova de l’espai i de la relació entre centre i perifèria.

Obert a tothom (tant principiants com avançats). No cal experiència prèvia. Treball per nivells.

El detall i el temps. La vivència i la tècnica

Diu un mestre modern que la tècnica consisteix a fer quelcom de diferent d’allò que solem fer per arribar a la destinació de forma harmoniosa. Això vol dir temps, consciència i atenció als detalls per no caure en les inèrcies i els automatismes habituals; i vol dir també crear les condicions per a una vivència més pregona de la pràctica que ens acosti als objectius de plenitud vital que proposa el tai-txi-txuan.

Un taller és l’avinentesa ideal per a fer-ho, tot avançant en els aspectes meditatius, energètics i marcials de les formes, alhora que ens empeny a un salt qualitatiu que enriqueix amb noves dimensions la nostra vivència del tai-txi.

Tallers de tai-txi

El tai-txi és possiblement el tipus de txi-kung (qigong) més conegut a Occident: és el txi-kung de gestualitat marcial. Per això, a més de tots els beneficis a favor de la salut i en contra de l’estrès, que són característics de totes les modalitats de txi-kung, el tai-txi també ens enforteix físicament i ens harmonitza mentalment d’una forma més dinàmica.

En el taller de tai-txi ens centrem en les aportacions dels estils Yang i Hun Yuan; hi abordem els aspectes propis de la salut durant aquesta estació (que el tai-txi ajuda a millorar), entrem en el treball intern de les formes o taules (visualització, respiració) i el relacionem amb les seves aplicacions marcials i meditatives.

Mostra els detalls

Data:
22/10/2011
Categories d'Taller:
,

Organitzador

UBK Ki Dojo Catalunya

Lloc

Centre UBK Ki Dojo Catalunya
Carrer de les Acàcies, 17
Barcelona, 08027 Espanya
+ Mapa de Google
Menú

favicon

Et convidem a una classe de prova gratuïta.