Tallers de tai-txi: hardware, software, tui sho

Carregant Tallers

« Tots els Tallers

  • Aquest taller ja ha passat.

Tallers de tai-txi: hardware, software, tui sho

26/11/2011

Tallers de tai-txi

– Taller de tai-txi: el harware
– Taller de tai-txi: el software
– Taller de tai-txi: tui sho

Professor: Jordi J. Serra

Taller de tai-txi: el hardware
Una forma de tai-txi és com una mena d’ordinador farcit de detalls de construcció i amb un devessall de mecanismes; un maquinari (hardware) inexcusable que cal que rutlli bé, amb les seves fonts d’energia i amb connexions a xarxes externes i a altres ordinadors. Així doncs, el tai-txi té un vessant Yang, corporal, que és el medi a través del qual el txi (qi), o energia interna, es manifesta, i un altre de Yin, que consisteix en la generació i ús d’aquest txi.

En el taller veurem allò que el cos ha de saber per a aliniar-se bé des del punt de vista esquelètic i desplegar tota la seva potència; com relaxar la respiració, com renunciar a l’estrès, com arrelar-se i com obrir les vies de transmissió de força passant per les cadenes musculars. En veurem exemples, de tot això, tant en les postures de les formes com en els desplaçaments.

Taller de tai-txi: ell software
Sense programes, què en faríem, de la màquina? El software, el programari, és l’aspecte intern o Yin del tai-txi, i el més valuós, un cop ben reeixida l’estructura corporal: els programes sense els quals una forma és poca cosa més enllà d’una coreografia exòtica de relaxació o d’un reguitzell de tècniques de combat cos a cos fetes a càmera lenta.

En aquest taller, doncs practicarem diversos aspectes del treball intern energètic, engegarem les visualitzacions, cercarem les sensacions corresponents i descriurem les etapes que en fan, del tai-txi, un art energètic amb tots els ets i uts.

Taller de tai-txi: tui sho
Empènyer amb les mansEl tui sho és un exercici bàsic practicat amb parella, l’objectiu del qual és aprendre a relaxar-se sota pressió física i mental i millorar les relacions amb els altres en la vida quotidiana. Ens ensenya a gestionar les pors referides a la pròpia imatge i a la pèrdua de l’equilibri i a elaborar l’antagonisme i la frustració que sentim quan les coses no rutllen com voldríem. Ens ajuda a aliniar els centres mental, emocional i corporal gràcies a l’intercanvi a tots tres nivells que es dóna en la pràctica amb la persona que ens fa de company, oponent i mirall. Amb el tui sho podem esdevenir humils, receptius i realistes respecte de la via que hem fet en l’art del tai-txi.

Obert a tothom (tant principiants com avançats). No cal experiència prèvia. Treball per nivells

Tallers de tai-txi

El tai-txi és possiblement el tipus de txi-kung (qigong) més conegut a Occident: és el txi-kung de gestualitat marcial. Per això, a més de tots els beneficis a favor de la salut i en contra de l’estrès, que són caraterístics de totes les modalitats de txi-kung, el tai-txi també ens enforteix físicament i ens harmonitza mentalment d’una forma més dinàmica.

En el taller de tai-txi ens centrem en les aportacions dels estils Yang i Hun Yuan; hi abordem els aspectes propis de la salut durant aquesta estació (que el tai-txi ajuda a millorar), entrem en el treball intern de les formes o taules (visualització, respiració) i el relacionem amb les seves aplicacions marcials i meditatives

El detall i el temps. La vivència i la tècnica

Diu un mestre modern que la tècnica consisteix a fer quelcom de diferent d’allò que solem fer per arribar a la destinació de forma harmoniosa. Això vol dir temps, consciència i atenció als detalls per no caure en les inèrcies i els automatismes habituals; i vol dir també crear les condicions per a una vivència més pregona de la pràctica que ens acosti als objectius de plenitud vital que proposa el tai-txi-txuan.

Un taller és l’avinentesa ideal per a fer-ho, tot avançant en els aspectes meditatius, energètics i marcials de les formes, alhora que ens empeny a un salt qualitatiu que enriqueix amb noves dimensions la nostra vivència del tai-txi

Mostra els detalls

Data:
26/11/2011
Categories d'Taller:
,

Organitzador

UBK Ki Dojo Catalunya

Lloc

Centre UBK Ki Dojo Catalunya
Carrer de les Acàcies, 17
Barcelona, 08027 Espanya
+ Mapa de Google
Menú

favicon

Et convidem a una classe de prova gratuïta.