Tallers de txi-kung (qigong) i meditació

Carregant Tallers

« Tots els Tallers

  • Aquest taller ja ha passat.

Tallers de txi-kung (qigong) i meditació

12/11/2011

– Fonaments del txi-kung (qigong) i Ba Duan Jin. Les 8 peces de brocat
– El txi-kung (qigong) de les quatre estacions
– Meditació

Professor: Jordi J. Serra

Txi (qi) vol dir “energia” o “força vital”. Kung (gong) vol dir “treball”.

Txi-kung (qigong), doncs, vol dir l’art de cultivar la capacitat de generar, emmagatzemar i conduir el txi arreu del cos amb diverses finalitats, fonamentalment, assolir una salut física i mental radiant. El txi-kung comparteix el punt de vista de la Medicina Tradicional Xinesa sobre el funcionament del cos, però en comptes d’agulles, moxes, etc., fa servir com a eines bàsiques la respiració, el moviment físic i la visualització.

Els clàssics ho diuen clarament: la ment guia el txi; el txi guia el cos.

Així doncs, la clau de tot bon treball energètic és aconseguir que la ment ens faci cas. Només una ment desvetllada i valenta estarà en condicions d’heure-se-les amb la terbolesa i la malaltia.

Per això meditem, per a no perdre temps i arribar com abans millor a un grau de realisme sobre nosaltres mateixos i la nostra vida que ens permeti posar llum i coratge en aquesta immensa cerimònia de la confusió del món en què vivim. La meditació com a pràctica de la concentració i de la capacitat d’observació porta mil·lennis ajudant-hi.

Fonaments del txi-kung (qigong) i Ba Duan Jin. Les 8 peces de brocat

El txi-kung, també escrit qigong, és l’art de conèixer i optimitzar el sistema energètic humà tal com el concep la Medicina Tradicional Xinesa. En comptes de les agulles i herbes dels acupuntors, els practicants de txi-kung utilitzen el moviment corporal, la respiració i les visualitzacions a la recerca de la salut entesa com a equilibri energètic de tots els factors que intervenen en el complex procés que és la vida.

En aquest taller veurem els elements que componen el sistema energètic, les estratègies bàsiques del txi-kung i el Ba Duan Jin, una antiga sèrie de txi-kung del segle XII, que per la seva eficàcia i prestigi ha arribat fins als nostres dies

El txi-kung (qigong) de les quatre estacions

El txi-kung ens ensenya que una bona adaptació als canvis en l’energia de l’entorn és fonamental per al manteniment de la salut i que l’estrès causat per l’esforç que fa el cos per a adaptar-s’hi és un factor determinant en l’aparició de moltes malalties.

En aquest taller veurem exercicis per a planificar una pràctica de txi-kung per a anar-la fent al llarg de l’any tenint en compte el pas de les estacions i com influeixen en els òrgans, en les emocions i en l’estat mental del practicant.

Meditació

La meditació és la clau de volta, la pedra angular de tot camí de consciència. Totes les cultures d’arreu del món i en totes les èpoques han partit d’alguna modalitat de meditació per a ajudar en l’evolució de l’ésser humà. En la nostra societat, basada en la por, la dispersió i la velocitat, la meditació ens ofereix un mitjà hàbil per a cultivar la calma, la confiança, la relaxació i la claredat mental.

Aquest taller presenta les eines bàsiques de la meditació i proposa exercicis meditatius que durant mil·lennis han ajudat moltíssima gent a retrobar-se amb si mateixa.

Obert a tothom. No cal experiència prèvia.

Mostra els detalls

Data:
12/11/2011
Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'cats_to_list' not found or invalid function name in /usr/home/ubk-centre.com/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 294

Lloc

Centre UBK Ki Dojo Catalunya
Carrer de les Acàcies, 17
Barcelona,08027Espanya
+ Mapa de Google
Menú

favicon

Et convidem a una classe de prova gratuïta.