Tallers temàtics de tai-txi: espasa i vano (estil Yang)

Carregant Tallers

« Tots els Tallers

  • Aquest taller ja ha passat.

Tallers temàtics de tai-txi: espasa i vano (estil Yang)

05/05/2018

5 de maig de 2018

Professor: Jordi J. Serra

1- Espasa Horari: 10.30h-14.00h Detalls més avall
2- Vano Horari: 15.00h-18.30h Detalls més avall

Obert a tothom (tant principiants com avançats). No cal experiència prèvia. Treball per nivells.

Són tallers independents, pots fer-ne un o tots dos.
Preu especial amb descompte si fas els 2 tallers, si ets a l’atur, si t’hi inscrius juntament amb una o més persones (Fórmula Duo) o si ets alumne d’UBK Ki Dojo Catalunya i/o de la Formació de professors de tai-txi UBEKKHA.

1- Espasa Horari: 10.30h-14.00h

Per a practicar correctament l’espasa del tai-txi, la primera cosa que cal plantejar-se és que el cos –i especialment el canell– sigui prou flexible perquè espasa i cos es coordinin i es moguin com una unitat. La segona és que la intenció és qui haurà de dirigir tots els moviments perquè siguin eficaços, ràpids i precisos. La tercera és la presència d’esperit i una respiració natural en cada acció.

Tots els moviments, sense excepció, són iniciats per la cintura i controlats pel canell, amb les parts superior i inferior del cos coordinades de manera que quan se’n mogui una, totes es moguin, i quan se n’aturi una, totes s’aturin. Per tant, els moviments cal que siguin molt lleugers, ràpids, flexibles, àgils i estables.

La imatge habitual del tai-txi amb espasa és la d’un drac quan neda i el fènix quan vola.

Taller centrat en les formes d’espasa de l’estil Yang de 16 i 32 moviments.

Si us plau, si tens espasa de tai-txi, porta-la. Gràcies.

2- Vano Horari: 15.00h-18.30h

Moltes capes de població, altres que la dels guerrers, i que no necessàriament posseïen armes, van fer servir diversos instruments i eines quotidians com a armes de defensa; fonamentalment, es tractava d’eines comunes que, fetes anar amb destresa, esdevingueren temibles. En destaca, per la complexitat, l’elegància i l’eficàcia, el ventall, adoptat tant pel tai-txi com pel kungfu.

El ventall-arma se solia fer de seda amb un marc d’acer, i quan s’obria produïa un espetec ben característic. Tancat, s’utilitzava com a bastó per a colpejar o punxar; mig obert, servia per a tallar a la manera del sabre; i obert del tot era semblant a l’espasa i fins i tot podia arribar a ser una arma llancívola molt sorprenent.

Tot i això, l’interès actual pel ventall dins de prou practicants de tai-txi ve, precisament i paradoxal, del fet que no és pas una arma, i sí, en canvi, produeix tots els efectes positius de fer tai-txi amb un instrument a les mans.

En aquest curs abordarem les formes de 18 i 36 moviments de l’estil Yang de tai-txi. El que més crida d’aquestes formes és la seva gran elegància i bellesa; al darrere, però, s’amaga l’element característic de les arts internes: un gran domini de l’equilibri, la respiració i el cultiu del qi o energia vital.

Obert a tothom (tant principiants com avançats). No cal experiència prèvia. Treball per nivells.

Són tallers independents, pots fer-ne un o tots dos.

Preu especial amb descompte si fas els 2 tallers, si ets a l’atur, si t’hi inscrius juntament amb una o més persones (Fórmula Duo) o si ets alumne d’UBK Ki Dojo Catalunya i/o de la Formació de professors de tai-txi UBEKKHA

Mostra els detalls

Data:
05/05/2018
Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'cats_to_list' not found or invalid function name in /usr/home/ubk-centre.com/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 294
Menú

favicon

Et convidem a una classe de prova gratuïta.