Classes d’Aikido a Barcelona

Ets pacifista, pero t’encanten les arts marcials?
L’Aikido és per a tu.

Si ets una persona amant del pacifisme i la no-violència, l’Aikido et servirà per a dur a la pràctica aquestes idees filosòfiques en el terreny del conflicte, de l’agressió. I això ho fem de la manera més eficaç possible: passant pel cos. Quan aprenem a no ser víctimes de la violència i al mateix temps a no convertir-nos en botxins justificats perquè “l’altre m’ha atacat primer”, comencem a obrir una via que ens transforma.
Físicament, l’Aikido es un exercici dinàmic i aeròbic que pot practicar qualsevol persona independentment de la seva edat. Si pots caminar, pots fer Aikido.

L’art

La bellesa artística de l’Aikido s’expressa en l’harmonia d’uns moviments realitzats amb el mínim de tensió física imprescindible. Sostenibles, en diríem. Un exemple de l’acció eficaç a l’estil de com actua la natura. L’aikidoka intenta eliminar tot rastre de resistència i aplicar una acció de lideratge físic i mental incontestable que el protegeixi i que protegeixi l’agressor de la seva pròpia violència. En Aikido es diu que si hi ha un guanyador i un perdedor, hi ha dos perdedors.

L’Aikido que fem

UBK Ki Dojo Catalunya pertany internacionalment a una associació que difon i ensenya Ki Aikido arreu del món. És un tipus d’Aikido on hi ha tot un mètode específic de treball mental expressat corporalment que ajuda a utilitzar la relaxació dinàmica en l’execució de les tècniques. La idea fonamental és que allò que em danya és el cos de l’altre quan m’ataca, i que és la seva ment qui guia el seu cos. Llavors el Ki Aikido t’ensenya a guiar la seva ment tot guiant-ne tu la teva. Tot això a través de moviments i contacte cos a cos.

Físicament és molt dinàmic. Practiquem atacs de tota mena i totes les tècniques acaben a terra en una immobilització transitòria o en una projecció. Això facilita un gran treball aeròbic alhora que tècnic i emocional.

UBKids

En aquesta activitat, tot jugant i fomentant un clima de companyonia i col·laboració, ens proposem com a fita inculcar als infants les actituds bàsiques que caracteritzen l’aikido: la calma davant els conflictes, el rebuig de la violència, la cooperació harmoniosa i respectar i fer-se respectar sense agressivitat. L’aikido (i les etapes prèvies a la pràctica marcial pròpiament dita amb joves i adults) és una eina de primera magnitud en la construcció del caràcter dels infants i adolescents, i els ajuda a créixer amb una mentalitat oberta, sense pors i amb un esguard positiu i realista sobre el món, la relació amb els altres i amb si mateixos.

 

Característiques de la pràctica

 • Es fonamenta en els valors de les arts marcials internes: autoconsciència, respecte, cura d’un mateix i dels altres, adaptació, equilibri i harmonia.
 • Integra la competitivitat i la cooperació. Les dues situacions s’alimenten recíprocament, són complementàries.
 • És una pràctica global que integra aspectes motors, afectius, intel·lectuals, socials i mentals.
 • És variada gràcies a l’enorme riquesa gestual i situacional de l’Aikido, de manera que ajuda a responsabilitzar-se de les eleccions personals.
 • És constructiva. Es basa en la recerca i descoberta de solucions a partir de pautes tècniques, però deixant molt de marge per a la creativitat.
 • És segura, lúdica i ben estructurada.

L’Aikido i els adolescents

En aquesta etapa crucial d’establiment de relacions, referències i límits, l’aikido proposa un model de respecte, col·laboració, valor i calma. L’aikido ajuda els adolescents a establir les seves relacions amb els altres i amb el món en termes de respecte, seguretat i creativitat, i els allunya de la por, l’alienació i l’agressivitat que promouen respectivament el poder i els mitjans de comunicació. L’aikido proposa uns models de persona realista i cooperativa, especialment necessaris en aquesta etapa del desenvolupament dels joves, i és per això que els adolescents practiquen en grups enfocats a treballar amb les seves necessitats especials

Classes presencials

Tenim Aikido tots els dies.
Dilluns, UBKids Vespre 18.00—19.00h
Dimarts Vespre 20.15—21.30h
UBKids vespre 18.00-19.00h
Dimecres Tarda 17.45—19h
Dijous Vespre 20.15—21.30h
Adolescents vespre 18.00-19.00h
Divendres Migdia 14—16h
(classe doble)

Tallers

*Cada any el Dojo organitza un curs internacional, que fins ara ha estat impartit pel Doshu de la Ki no Kenkyukai International Association, Kenjiro Yoshigasaki Sensei. Després de la inesperada mort de Yoshigasaki Sensei el 12 de febrer del 2021, i tan aviat com la situació de pandèmia ho permeti, reprendrem aquest curs internacional.

*També al llarg de l’any hi ha diversos tallers monogràfics d’un dia o un matí impartits per Jordi J. Serra.

Aikido, l’art cavalleresc del segle XXI.

Estigues al cas de les novetats. T’informarem de les classes, els tallers i les activitats que fem regularment.

Vols matricular-te o reservar plaça per a una classe de prova?

  Menú

  favicon

  Et convidem a una classe de prova gratuïta.