Sessions de Meditació a Barcelona

Una ment sana -i un cor obert i una ànima gran- dins un cos sa.

La meditació t’equilibrarà, reduirà els teus nivells d’estrès, et farà conscient de la teva realitat i et donarà eines per a millorar-la. La meditació és al nucli de totes les arts que practiquem a UBK Ki Dojo Catalunya. Per això parlem d’arts marcials meditatives. Si pots respirar, pots meditar.

Et servirà per a tot sense excepció: l’equilibri emocional, l’atenció, la vitalitat, les relacions, la salut, l’alegria de viure, la concentració, l’humor, el realisme, el coratge… L’única condició perquè la meditació et funcioni és la regularitat i que segueixis mètodes que l’experiència de mil·lennis hagi consagrat. La pregunta, de fet, hauria de ser si hi ha alguna cosa per a la qual la meditació no serveix.

Meditació i mindfulness

L’expressió mindfulness s’ha consagrat. Literalment, mindful vol dir “conscient” i mindfulness “consciència”, de manera que per mindfulness s’entén aquell conjunt de pràctiques i exercicis que desenvolupen la consciència en la persona aplicada a tots els aspectes de la vida, és a dir, una part de la meditació estàndar. Els entusiastes i promotors del mindfulness –que tradueixen com a “atenció plena”– han aconseguit que molta gent practiqui alguns exercicis de meditació presentant-la, però, sense connotacions orientals ni religioses ni filosòfiques ni New Age, que en certs àmbits provoquen rebuig. Un encert, sens dubte. Però, per què anar a la còpia si pots tindre l’original? Per què practicar una part si pots practicar el tot?

Com són les meditacions a UBK Ki Dojo Catalunya?

Són guiades i adaptades a les característiques dels assistents. En totes les sessions es descriuen clarament els exercicis, les postures, les possibles dificultats i les solucions als entrebancs habituals amb què ensopega la persona que medita. Després de les sessions hi ha un temps per a parlar-ne i mirar de resoldre dubtes o simplement per a compartir l’experiència amb els altres assistents.
Al Dojo en seguim tres línies.

  1. Meditació budista estàndar: samatha, vipassana, metta (atenció a la respiració, visió profunda i apertura del cor)
  2. Meditació taoista, més centrada en exercitar l’energia interna.
  3. Meditacions diverses per a abordar temes emocionals.

El conjunt ens permet d’incorporar tot un seguit d’eines meditatives d’immensa utilitat i eficàcia per a acostar-nos a una vida més equilibrada, conscient, tranquil·la i alegre.

Sessions

Sessions presencials
Divendres Vespre 18,30—19,15h
Sessions online
Dilluns 19.00-20.00h Meditació
A banda de meditacions curtes dins de les classes de Txi-kung, Aikido i Tai-txi, hi ha una sessió setmanal plenament dedicada a la meditació. Per a assistir-hi, cal reservar plaça a cada sessió.

Tallers

[tribe_events_list category="meditacio"]

Estigues al cas de les novetats. T’informarem de les sessions, els tallers i les activitats que fem regularment.

Vols matricular-te o reservar plaça per a una classe de prova?

    Menú

    favicon

    Et convidem a una classe de prova gratuïta.