Classes de Txi-kung a Barcelona

Txi-kung, possiblement la millor elecció -i la més intel·ligent- si has decidit que ja és hora de passar a l’acció pel que fa a la teva salut.

Quan parlem de Txi-kung (“Qigong” és la transcripció oficial del nom de l’art i sona com dient “txi-kung”) parlem de coses que et poden beneficiar clarament, com ara: més salut, més vitalitat, més longevitat, més equilibri emocional, menys estrès, un sistema immunitari més potent i una via equilibrada cap a l’espiritualitat.

En general, si no especifiquem més, quan diem Txi-kung ens referim al Txi-kung mèdic, és a dir, aquell Txi-kung que es planteja com a objectius fonamentals la conservació de la salut, la longevitat, la prevenció contra la malaltia i –arribat el cas—el tractament contra una malaltia ja present. Aquest Txi-kung mèdic és el que faràs al Dojo quan t’integris en un grup de Txi-kung.

De Txi-kungs, n’hi ha de dues menes més: el Txi-kung religiós i el Txi-kung marcial. El primer enfoca la salut i la vitalitat que produeix cap a les experiències religioses i transcendents. El segon s’aplica al combat. El Tai-txi és el Txi-kung marcial més famós que existeix en l’actualitat. Tots tres tipus de Txi-kung, però, comparteixen la necessitat absoluta d’una bona salut com a requisit per a qualsevol altra possible finalitat que es vulgui atènyer.

Quan comencis a fer Txi-kung, doncs, el primer que notaràs és que esdevens més conscient de les teves tensions i que comences a aprendre a relaxar-les, amb la qual cosa l’energia vital (“qi”) circularà millor pels meridians d’acupuntura i et trobaràs millor.

El Txi-kung i el Qi o energia vital

L’objectiu fonamental del Txi-kung és que coneguis i optimitzis el teu sistema energètic i que aprenguis a fer-lo servir perquè tinguis més salut. Els quatre elements que combina el Txi-kung perquè ho aconsegueixis són:

  • la relaxació
  • la respiració
  • la visualització
  • el moviment

L’ús intel·ligent de tots quatre i la pràctica regular farà que el teu qi sigui abundant, de bona qualitat i que circuli per on ha de circular, es generi on s’ha de generar i s’emmagatzemi on s’ha d’emmagatzemar. Tot enfocat a la teva salut, vitalitat i benestar.

El Txi-kung que fem

En Txi-kung tenim un punt de vista molt eclèctic que, d’altra banda, és prou comú en aquest art. Si un determinat exercici o sèrie d’exercicis funciona per a millorar la nostra salut, el practiquem independentment de si és de l’escola X o de l’escola Z.

Classes

Les classes presencials específiques de Txi-kung són:
Dilluns Vespre 20.15—21.30h
Dimecres Vespre 19—20.15h
Classes online:
Dilluns 16.00-17.00h
Dijous 9.00—10.00h
Però també a totes les classes presencials i online de Tai-txi hi ha pràctica de Txi-kung.

Tallers

Cada any el Dojo organitza diversos cursos i tallers de Tai-txi on hi ha Txi-kung com a element important.

[tribe_events_list category="txi-kung"]

Estigues al cas de les novetats. T’informarem de les classes, els tallers i les activitats que fem regularment.

Vols matricular-te o reservar plaça per a una classe de prova?

    Menú

    favicon

    Et convidem a una classe de prova gratuïta.