Classes de Tai-txi a Barcelona

Fer Tai-txi et beneficiarà en poc de temps en diverses àrees, independentment del teu estat físic i de la teva edat.

Si pots caminar, pots fer Tai-txi.

L’experiència d’innombrables estudis mèdics arreu del món i l’experiència directa de les persones que han passat pel Dojo durant dècades indiquen clarament que la pràctica regular d’un Tai-txi solvent i complet fa disminuir els nivells d’estrès. L’estrès –els nervis, l’ansietat acumulada—és el motiu número u que fa que tot de persones com tu s’acostin al Dojo a fer-hi Tai-txi. Es tracta de baixar el ritme i d’aprendre a relacionar-te millor amb la teva ment, amb el teu cos i amb les altres persones, i de fer-ho des d’una calma conscient, que és condició necessària per a gaudir d’una salut vibrant.

El Tai-txi és un tipus d’exercici intel·ligent i moderat dissenyat per a afavorir tots els aspectes d’una bona salut tal com l’entén la Medicina Tradicional Xinesa. Tots els seus moviments estan triats i executats de manera que tindràs més energia, de més qualitat i més ben equilibrada que no amb altres formes d’exercici més intenses o més sedentàries. I és aquest augment general de l’energia allò que potencia el sistema immunitari i el fa més actiu i resistent. En realitat el Tai-txi és el Txi-kung (qigong) de gestualitat i aplicabilitat marcial i, doncs, t’ofereix tots els beneficis en salut que també et proporciona el Txi-kung estrictament mèdic.

Els moviments continus, harmoniosos i espirals del Tai-txi incideixen especialment en lligaments, tendons i fàscies, és a dir, els teixits corporals que, ben estimulats, mantenen les seves potencialitats fins a edats molt avançades. És una gran inversió també a llarg termini. Quants esportistes d’elit de més de trenta-pocs anys coneixes? I de quaranta, de cinquanta o més? Cap ni un. El fet cert és que el teixit muscular comença a afeblir-se a partir dels vint-i-cinc anys. Del conjuntiu, però, en trauràs beneficis tota la vida. L’equilibri, d’altra banda, no n’és pas un de menor, de benefici. Al contrari. Molts estudis demostren que la millora en l’equilibri que el Tai-txi produeix és enormement beneficiosa a l’hora d’evitar caigudes potencialment molt perilloses a certes edats. Pensem en les fractures de pelvis.

Tai-txi-txuan: un art marcial meditatiu.

3 en 1: un art de sanació, un art de defensa personal i un art de meditació en moviment. El pack sencer. Tots tres aspectes són imprescindible i tots tres es potencien els uns als altres. La mateixa energia que aprenem a conèixer i usar per a millorar la salut és la que enforteix la nostra capacitat defensiva i la que ens enlaira en l’espiritualitat de la meditació. És una paradoxa, però és una de ben productiva, com ho podràs comprovar personalment.

Sí que és cert que el Tai-txi va néixer estrictament com un sistema de combat –el nom mateix, txuan “puny”, ens ho revela—; però els genis que el crearen també eren experts en medicina i en meditació, i amb els segles, aquests dos aspectes han esdevingut tan importants com el marcial. Fet i fet, el ciutadà occidental contemporani el Tai-txi el té associat amb la relaxació i la calma. I té tota la raó! Però no és tota la història. Prepara’t per a sorpreses i descobriments personals molt positius.

El Tai-txi que fem a UBK Ki Dojo Catalunya.

Al Dojo practiquem l’estil més difós arreu del món: l’estil Yang; i tant el Yang Antic com el Yang Modern. I en totes dues variants tenim la sort de pertànyer a un llinatge de professors que es remunta directament, per via de mestre/deixeble, fins als creadors originals de l’estil, que van viure al darrer terç del segle XIX a la Xina i que li van donar la seva fama universal. En l’actualitat, qui ens transmet les pràctiques de l’estil Yang Modern és el mestre Tew Bunnag, fundador de l’European School of T’ai Chi, el qual regularment ens visita i amb qui cada any organitzem el Curs d’Estiu de Tai-txi, Txi-kung i Meditació a la Natura, tot un esdeveniment. Tew Bunnag fou el primer mestre de Tai Chi d’en Jordi J. Serra ara ja fa trenta-cinc anys, i des de llavors mantenen una relació que els darrers anys ha esdevingut de col·laboració, amb resultats tan positius com els Cursos d’Estiu esmentats i la primera Formació de Professors de Tai-txi i Txi-kung UBEKKHA (2016-2019).

Pel que fa a l’estil Yang Antic, comptem amb les ensenyances d’Eli Montaigue, director de la WTBA (World Tai Chi Boxing Association), l’associació que va crear Erle Montaigue. Eli Montaigue també ens visita cada any pel Curs Internacional d’Estil Yang Antic que el Dojo organitza cada primavera.

Tot plegat, solvència contrastada i lligam directe amb les fonts originals. No t’ho perdis.

Classes

Classes presencials. Al Dojo hi ha classe de Tai-txi cada dia.
Dilluns Vespre 19—20.15h
Dimarts Matí 9.30—10.45h
Vespre 19—20.15h
Dimecres Vespre 20.15—21.30h
Dijous Vespre 19—20.15h
Divendres Tarda 16.30—18.30h
(classe doble)
Classes online de Tai-txi.
Dilluns 20.00—21.00h
A totes les classes presencials i online de Tai-txi hi ha pràctica de Txi-kung.

Tallers

[tribe_events_list category="tai-txi"]

Estigues al cas de les novetats. T’informarem de les classes, els tallers i les activitats que fem regularment.

Vols matricular-te o reservar plaça per a una classe de prova?

    favicon

    2a edició de UBEKKHA

    Formació de professors de Tai-txi i Txi-kung