Classes de Salut Emocional a Barcelona

Ho diuen els neuròlegs: per racional que et sembli que ets, totes les decisions que prens les prens per motius emocionals.

Tria calma, tria passió, tria tu.

Ras i curt, per a decidir tu de quina manera experimentes la teva vida i per a viure com a adult per molt que gairebé tots els poders que tens damunt teu insisteixin a tractar-te com si fossis un infant o un adolescent hiperhormonat i hiperventilat. El treball emocional et permetrà reconèixer i neutralitzar els mecanismes que sovint et fan patir i t’arrosseguen a comportar-te de forma immadura i irresponsable. Et donarà eines, experiències i recursos per a navegar per les aigües perilloses de la ràbia, l’angoixa, l’ansietat, la depressió, la por, la tristesa, la rancúnia, el bloqueig, etc., i sortir-ne amb més maduresa, força i empenta.

Hi tenim un punt de vista eclèctic, que Bruce Lee mateix resumia així: “Agafa el que funcioni, descarta el que no funcioni i afegeix-hi allò que sigui específicament teu”. Clar i català. Les cinc disciplines que cultivem al dojo: meditació, txi-kung, tai-txi, aikido i artteràpia ens forneixen d’un munt d’eines terapèutiques –més altres aportacions de la psicoteràpia i de la dinàmica de grups—les quals, combinades, tenen una potència sanadora que va més enllà de la seva potència individual. És a dir, entrem en la salut emocional des de moltes perspectives multiplicant la capacitat autosanadora de cadascú i els recursos interns que moltíssima gent ni sap que té.

N’hi ha un treball intensiu, a base de tallers específics sobre emocions concretes, com ara la por, la ràbia o la tristesa, o sobre aspectes amb gran contingut emocional, com són ara la creativitat, les connexions entre emoció i cos en les arts, o l’actitud emocional davant la vida, etc.
A les classes regulars, d’altra banda, el lligam entre cos, energia i emoció és palès i manifest. No cal dir, però, que la combinació intensiu/regular és la fórmula ideal. Quan el problema és agut, els intensius i/o l’atenció individual són indispensables. A més, segons siguin la persona i el tema de salut emocional que vulgui resoldre, sempre és recomanable la pràctica regular d’alguna de les arts que cultivem al dojo tant al nostre centre com a casa seva.

L’atenció individual

Tant la Gemma Mas com en Jordi J. Serra atenen individualment en sessions individuals presencials o per Zoom.

Classes

Al Dojo hi ha classe de Ta-txi cada dia
DillunsVespre 19—20,15h
DimartsMatí 9,30—10,45h
Vespre 19—20,15h
DimecresVespre 20,15—21,30h
DijousVespre 19—20,15h
DivendresTarda 16,30—18,30h
(classe doble)

Tallers

Cada any el dojo organitza diversos cursos i tallers on la salut emocional s’aborda des de diversos punts de vista i des de diverses arts. Són tallers que duren des de dues hores fins a un cap de setmana complet en règim residencial. Consulteu-ne el calendari.

[tribe_events_list category="salut-emocional" limit="3"]

Estigues al cas de les novetats. T’informarem de les classes, els tallers i les activitats que fem regularment.

Vols matricular-te o reservar plaça per a una classe de prova?

    favicon

    2a edició de UBEKKHA

    Formació de professors de Tai-txi i Txi-kung