Gemma Mas. Currículum.

Gemma Mas

Barcelona, 1965

 • Artterapeuta transdisciplinària, supervisora i docent.
 • Atenció terapèutica individual, de parella i grupal.
 • Tallers grupals generals i temàtics.
 • Especialitzada en creixement personal, salut emocional i desenvolupament humà.
 • Especialitzada en treball amb dones.
 • Sociòloga (especialitzada en estructura i canvi social) i filòloga.

Vegeu el currículum complet a https://www.artterapia.net/

Directora i terapeuta del centre de desenvolupament humà UBK Ki Dojo Catalunya (tai-txi, txi- kung (qigong), aikido, meditació, artteràpia transdisciplinària). Membre de l’Equip (terapeuta, supervisora i docent) de l’Institut d’Artteràpia Transdisciplinària de Barcelona i del Màster d’artteràpia transdisciplinària i desenvolupament humà (IATBA). Membre de l’Associació d’Artterapeutes Transdisciplinaris (ATh). Membre de la Federació Espanyola d’Associacions Professionals d’Artteràpia (FEAPA). Membre del Comitè Organitzador de les Jornades Art i Societat. Membre del Comitè Científic del III Congrés nacional d’artteràpia. Membre de l’equip de la revista especialitzada en artteràpia Duende.

Màster en artteràpia transdisciplinària i desenvolupament humà. Curs d’especialització per a l’exercici professional de l’artterapeuta. Formació contínua en artteràpia. Doctorat en sociologia, estructura i canvi social. Llicenciatura en filologia. Formació en dansa, moviment i expressió corporal, teatre, psicodrama, dibuix i pintura, música, literatura, psicologia, pedagogia, tai-txi, txi-kung i meditació.

Alguns dels tallers i cursos que dirigeix i/o imparteix són: Tallers per a dones des de les arts i el cos, La dansa de les muses. Taller de dansa en diàleg amb les altres arts, Cos, llibertat i moviment. Taller d’investigació i creació a través de la dansa transdisciplinària, Ballar per a entendre. Explorant la relació amb l’altre a través de la dansa transdisciplinària, Amazones o princeses? Les arts i el cos com a eines per al treball amb dones, La vida sense apuntador. Eines des del teatre per al treball comunitari grupal, Teatre terapèutic i salut mental, Abordar les relacions socials amb teatre artterapèutic, Dansar, viure, crear. Explorant la relació amb mi i amb l’altre a través de la dansa transdisciplinària, Roses i espines sota els focus. Eines per abordar els conflictes amb teatre artterapèutic, On sóc i on vull ser. Construint-me, Cultivar la creativitat des de les arts. Si busques resultats diferents, no facis sempre el mateix, Curs de teatre social d’improvisació. Nous horitzons (amb altres membres de la companyia L’Andante), Cicle de tallers de salut emocional amb artteràpia transdisciplinària.

Cofundadora, actriu i directora de la companyia de teatre social d’improvisació L’Andante, vinculada a l’Associació d’artterapeutes transdisciplinaris (ATh).

Màster en Artteràpia transdisciplinària i desenvolupament humà per ISPA (Institut de sociologia i psicologia aplicades) [ara IATBA, Institut d’artteràpia transdisciplinària de Barcelona] i la universitat EGS (European Graduate School). Tesina de graduació: “Filldeputa no és una paraula buida. Violència i maltractament contra les dones”.

Curs d’especialització per a l’exercici professional de l’artterapeuta (Formació en artteràpia transdisciplinària i desenvolupament humà) per ISPA (Institut de sociologia i psicologia aplicades) [ara IATBA, Institut d’artteràpia transdisciplinària de Barcelona] i la universitat EGS (European Graduate School).

Doctorat en Sociologia, estructura i canvi social per la Universitat de Barcelona.

Llicenciatura en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona.

Certificat d’Aptitud Pedagògica per la superació dels dos cicles de Formació del Professorat, per l’Institut de Ciències de l’Educació.

Formació contínua del Màster en artteràpia transdisciplinària i desenvolupament humà:

 • Una alternativa complementària a la supervisió: covisionat en grup, amb Mónica Sorín (7 edicions)
 • Teatre social d’improvisació (també anomenat Teatre espontani o Teatre playback), amb Mercedes Gysin
 • Mètodes de dansa creativa, artteràpia i treball corporal. Cos, somni i sensualitat. Un viatge cap al propi cos, amb Eva Bischofberger
 • El procés de construcció creativa d’una performance, amb Maria Stoyanova
 • Amor, política i violències. Dones en risc, amb Ana María Fernández
 • Laboratori de creació sonora, amb Marta Canellas
 • Esbossos corporals. Laboratori continuat de dansa transdisciplinària, amb Eva Roig
 • Taller plàstic Con otros ojos, amb Inge Nouws
 • Taller de dansa i expressió artística. Somnis, aquell llenguatge inconscient ple de secrets, amb Eva Bischofberger y Mercedes Gysin
 • Taller de psicodrama, amb Mónica Sorín
 • Interrogar la meva existència des de la dramatització. Tècniques de creació teatral i autointerrogació, amb Maria Stoyanova

Darrera formació contínua externa al Màster:

 • La ressonàcia del cos. Taller de dansa butoh amb Yumiko Yoshioka
 • Tallers de dansa i treball corporal amb Linn Johansson, Mónica Extremiana, Pedro Gutiérrez y Andrés Waksman (Alas. Arts en moviment)
 • Fer visible l’invisible, camins per a la creació. Taller de teatre físic i mim corporal dramàtic, amb Stéphane Lévy, Sophie Kasser i Olivier Décriaud (MOVEO, Centre internacional de teatre físic i mim corporal dramàtic)
 • Poètica de l’espai amb l’equip de Teatre del Sentits (direcció: Enrique Vargas)
 • Taller plàstic De una mancha, amb Inge Nouws
 • Taller de dansa butoh amb Ito Morita (2 edicions)
 • Acordió diatònic, amb Pol Aumedes i Víctor Pedrol [en curs]

Altres formacions i cursos realitzats.

 • Dansa i treball corporal: dansa butoh, dansa contemporània, mètode Feldenkrais, dansateràpia, dansa duende, dansa oriental…
 • Teatre: psicodrama, performance, teatre social d’improvisació, teatre físic i mim corporal dramàtic, teatre amateur…
 • Dibuix, pintura i escultura: pintura a l’oli a Llotja-Escola Superior de Disseny i Art, Kandinski, Mondrian, història de l’art, paisatgisme en els segles XVIII-XIX (Turner), art contemporani, procediments pictòrics, experimentació en dibuix i pintura, aquarel·la…
 • Música: flauta dolça, guitarra, percussió (djembé, darbuka, cròtals), acordió…
 • Tai-txi, txi-kung i meditació: en tai-txi i txi-kung formada principalment en l’estil Yang de la línia Tew Bunnag i també en Hun Yuan de la línia Pedro Valencia; en meditació formada en Vipassana de la línia Goenka…
 • Altres: psicologia; antropologia; filosofia; la mort i el morir; més enllà de la violència; I Ching; autoconeixement a través dels somnis; autodefensa per a dones; tui sho; pràctiques taoistes; plantes medicinales i cultura popular; literatura; història; cine; linguística; gestió documental; sindicalisme; teràpia individual d’harmonització funcional holística; REBT (Rational Emotive Behavior Therapy); xamanisme; sufisme…

Membre de l’Associació d’Artterapeutes Transdisciplinaris per al Desenvolupament Humà (ATh), que forma part de la Federació Espanyola d’Associacions Professionals d’Artteràpia (FEAPA). Ha estat membre de la Junta Directiva de l’ATh i membre de la Junta Directiva de la FEAPA.

Participant a la Performance Puentes, conjuntament amb l’Equip IATBA, estudiants i graduats del Màster d’artteràpia transdisicplinària i desenvolupament humà (14, 15 i 16 de desembre de 2019, Centre Cívic Barceloneta).

Tallers de teatre terapèutic i salut mental (Olot): 10 d’octubre (Dia Mundial de la Salut Mental) i 12 de novembre de 2019, organitzats per l’associació El Paraigua.

Participant a Visualitza’t, violència. Jornades transversals de cicles formatius de serveis a la comunitat i activitats fisicoesportives. (23 de març de 2018, INS Joan Coromines, Pineda de Mar) amb el Taller d’eines per abordar els conflictes a través del de teatre artterapèutic.

Membre del Comitè organitzador de les III Jornades Art i Societat (9-10 de març de 2018), organitzades a Barcelona pel Màster d’artteràpia transdisciplinària i desenvolupament humà, l’Institut d’Artteràpia Transdisciplinària de Barcelona (IATBA) i l’Associació d’Artterapeutes Transdisciplinaris (ATh). Gemma Mas participa també en aquestes Jornades impartint el taller On sóc i on vull ser. Construint la meva existència i amb una actuació de la companyia L’Andante (teatre social d’improvisació o teatre playback), de la qual és actriu i directora.

Membre del Comitè científic del III Congrés nacional d’artteràpia, dinámiques actuals entre processos creatius i terapèutics (III Congrés FEAPA i III Congrés Universitat de Múrcia), 19-21 de maig de 2017. Gemma Mas participa també en aquest Congrés impartint el Taller d’artteràpia transdisciplinària: on sóc i on vull ésser. Construint-me.

Membre del Comitè organitzador de les II Jornades Art i Societat (18-19 de març de 2016) a CaixaForum (Barcelona), organitzades pel Màster d’artteràpia transdisciplinària i desenvolupament humà, l’Institut d’Artteràpia Transdisciplinària de Barcelona (IATBA) i l’Associació d’Artterapeutes Transdisciplinaris (ATh). Gemma Mas participa també en aquestes Jornades presentant la comunicació Artteràpia per a la vida quotidiana i (juntament amb altres membres de la companyia L’Andante) impartint el taller Teatre d’improvisació social. Improvisant la vida real (Teatre Playback). Participant en la II Jornada Nacional d’Investigació en Artteràpia “A la llum de les últimes investigacions a Espanya” (Barcelona, 27-28 de novembre de 2015), organitzada per l’Associació Professional Espanyola d’Artterapeutes (ATE).

Participant en la I Jornada creativa Mujeres con habitación propia-Viva la Wolf. Dones i creativitat (València, 23 de maig de 2015). Hi imparteix un Taller de salut emocional amb artteràpia transdisciplinària.
Membre del Comitè organitzador de les I Jornades Art i Societat (28-29 de març de 2014) a CaixaForum (Barcelona), organitzades pel Màster d’artteràpia transdisciplinària i desenvolupament humà i l’Associació d’Artterapeutes Transdisciplinaris per al Desenvolupament Humà. A més, en aquestes Jornades hi presenta la comunicació Cos i joc teatral. Portes que obren… (basada en la seva experiència amb artteràpia transdisciplinària amb prostitutes) i ofereix el taller Teatre Playback, teatre social d’improvisació, conjuntament amb els membres de la companyia de teatre L’Andante, de la qual forma part.

Participant en el II Congrés Nacional d’Artteràpia FEAPA. Mirada interna, realitat externa (Alcorcón, 3-5 de maig de 2013). Participant en la II Jornada FEAPA (Barcelona, 26 de novembre de 2011).

Participant en el C-10. Celebració del 10è aniversari del Màster en artteràpia transdisciplinària i desenvolupament humà (Barcelona, 11 de juny de 2011).

Altres tasques desenvolupades anteriorment des d’un punt de vista professional:

 • Professora de tai-txi, txi-kung (qigong) i meditació
 • Col·laboradora de Jordi J. Serra en els tallers de salut emocional (emocions conflictives, por i ansietat, tristesa i depressió, ràbia i agressivitat, solucions emocionals, etc.).
 • Presentadora i guionista del programa de televisió ComuniCa’t a Televisió Comtal de Barcelona.
 • Creativa de naming a Nomen (ara Nombra).
 • Sociolingüista especialitzada en terminologia, neologia i assessorament terminològic a TERMCAT (política lingüística).
 • Professora i assessora del Centre d’Estudis del Periodisme.
Menú

favicon

Et convidem a una classe de prova gratuïta.