Jordi J. Serra. Currículum.

Jordi J. Serra

Barcelona, 1956
Jordi J. Serra Barcelona, 1956 Fundador i director d’UBK Ki Dojo Catalunya, centre especialitzat en Tai-Txi- Txuan, Aikido, Txi-Kung, Meditació, Salut emocional i Artteràpia per al desenvolupament personal.

Professor associat d’EADA (Escola d’Alta Direcció i Administració). Col·laborador en programes de desenvolupament de directius, en coaching i gestió del talent en el grup Talengo.

President de la Ki No Kenkyukai España Aikido. Reconegut expert amb més de 35 anys de pràctica marcial i meditativa, fa 30 anys que es dedica professionalment a la docència en el camp de les arts marcials meditatives (Aikido i Tai- Txi-Txuan), el treball energètic, corporal i emocional basat en la Medicina Tradicional Txinesa (Txi-Kung) i la Meditació com a eina de desenvolupament psicològic.

Jordi J. Serra dirigeix cursos i tallers de Tai-Txi-Txuan, Aikido, Txi-kung, Meditació i Respiració. Conjuntament amb el mestre Tew Bunnag, ha creat i dirigit diversos cursos residencials i UBEKKHA, Primera formació de professors de Tai Chi i Chi Kung (2015-2018). Ha dissenyat i dirigit tallers vivencials de treball emocional, com ara el Taller sobre la por i l’ansietat, el Taller sobre la depressió i la tristesa i el Taller sobre la ràbia i l’agressivitat. A banda de cursos i tallers oberts a tothom, dirigeix tallers vivencials específics per a empreses, en què s’aborden – tant en el vessant personal com en el corporatiu- els aspectes físics, emocionals, mentals i estratègics relacionats amb la gestió dels conflictes i els processos de canvi, el lideratge, la creativitat, la gestió de persones i la intel·ligència emocional. En els tallers vivencials principalment es treballa amb eines meditatives, energètiques, marcials, corporals, psicològiques, procedents de teràpies cognitivoemocionals i amb tècniques de dinàmica de grups.

Algunes empreses i organitzacions en què s’ha dut a terme cursos i tallers són AEDIPE (Associació Espanyola de Direcció i Desenvolupament de Persones), BASF, CCRTV (Corporació de Ràdio i Televisió de Catalunya), Dell, EADA, Escola Universitària d’Infermeria (Universitat de Barcelona), Abertis, Grup Sarbus, Cuatrecasas, Reckitt Benckiser, Institut d’Empresa, Kaiku, Henkel Ibèrica, Importaco, La Caixa, Norman Broadbent, Parcs i Jardins (Ajuntament de Barcelona), Pharos (Consultoria Estratègica), Proman Consulting, Sabadell Grup Assegurador, Sagardoy Advocats, Societat d’Etnopsicologia Aplicada i Estudis Cognitius, UOC, Young Presidents’ Organization i Zurich, UOC (Universitat Oberta de Catalunya, Màster en conflictologia, Campus per la Pau i la Solidaritat), entre altres.

President (1996-1997) de l’Associació Espanyola per a l’Estudi del Tai-Txi-Txuan. Professor de Tai-Txi-Txuan Estil Yang (línia Tew Bunnag), titulat per l’European School of Tai Chi Chuan. Instructor de primer nivell de Tai-Txi-Txuan de la WTBA (World Taichi Boxing Association fundada per Erle Montaigue). Professor de Tai-Txi-Txuan Estil Hun Yuan (mestre Fëng Zhi Qiang) fins al maig del 2014, titulat per l’Associació Hun Yuan España (mestre Pedro Valencia). 2n Dan i Monitor Nacional N1 Hun Yuan Neigong (FELO i Disciplines Associades, CSD, COE).

Professor d’Aikido Yondan, cinturó negre 4t Dan, màxim grau tècnic de la Ki No Kenkyukai International Association (Doshu K. Yoshigasaki). 1r Dan d’Aikido (Aikikai), per la Reial Federació Espanyola de Judo i Disciplines Associades (Tamura Shihan). Instructor d’Aikibudo, per la FML. Instructor d’Aikido, per la Unione Italiana Sport per Tutti. 1r Dan de Wu-Shu (FEJYDA).

1r Dan de Ken Jutsu, per la United Kingdom Ju-Jitsu Association. 1r Kyu de Karate Do, per la Karate Do Nihon Kenkuykai (Kaji Sensei). Monitor de Kung Fu Wing Tsun, 10º Alumne (sistema Leung Ting), per la Organització Espanyola de Wing Tsun (Sifu José Gutiérrez).

A més d’estar format en aquestes disciplines amb alguns dels més grans mestres, és llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona i llicenciat en Filologia per la Universitat de Barcelona.

Jordi J. Serra ha publicat i traduït diversos articles i llibres de temàtica relacionada amb les arts marcials, el desenvolupament espiritual i la gestió emocional. Algunes publicacions: “Com vèncer la por” a Les eines del bricolatge emocional, La por i la usurpació de la plenitud, L’aikido i la triple flexibilitat, Aikido, conflicte i opcions, Exotisme i universalisme: deïtats amb llança. Algunes traduccions: La esencia del tai-chi-chuan (Tew Bunnag), Tai chi para mantenerse joven (Mestre Lam Kam Chuen), Tai chi en casa (Ronnie Robinson), Yoga para estar en forma (Baron Baptiste), Yoga para dos (C. Carrol i L. Kimata), ¿Qué dice este gesto? (Paul Ekman), El viaje interno de un extraño (Mestre Kenjiro Yosigasaki), Aprendiza de bruja. Mi vida con Carlos Castaneda (Amy Wallace), Aikido: harmonia i relacions. L’art de la percepció en una pràctica de pau (Giuseppe Ruglioni), Aikido: art del perill, art de vida. Vol. I y II (Mestre Kenjiro Yosigasaki).

favicon

2a edició de UBEKKHA

Formació de professors de Tai-txi i Txi-kung