EN RECORD DE YOSHIGASAKI SENSEI

Article de Jordi J. Serra

EN RECORD DE YOSHIGASAKI SENSEI

Avui, 12 de febrer del 2022, fa un any que va morir Yoshigasaki Sensei. En poc temps, primer Beppe Sensei i ara Yoshigasaki Sensei: dues morts inesperades amb grans repercussions al Dojo i a la comunitat sencera de l’Aikido arreu del món.

És curiós que en aquesta època pandèmica i post Yoshi, que és un temps d’incertitud i reorganització si us plau per força, apareguin records de converses (sic) i afirmacions que suposadament va fer el Doshu i que no concorden de cap manera amb els records dels qui vam tindre la sort de compartir amb ell hores i hores de converses a casa. Valga’ns Déu dels exègetes amb pell de xai!

Cada cop que en sento un que diu que no vol de cap manera substituir Sensei perquè Sensei és insubstituïble, em poso la mà a la cartera, que en deia el clàssic.

En fi, el fet és que dissabte vam fer per manera de mantindre’n el record viu. Per  mi, està clar com la llum del dia que la millor manera és amb suor i pressió als exàmens –excel.lents, per cert, nages i ukes—, amb suor i més poca pressió a la pràctica, i amb intensitat més emocional a les converses i reunions. També vam connectar live amb els amics del País Valencià,  que feien el seu acte. Després, com manen els cànons, ho vam remullar tot llargament en una tercera part que encara dura.

Felicitats als nous cinturons (Roberto Zinni, Edu Pous i Joan Escuté); molt bons exàmens! Amb Yoshigasaki Sensei hauríeu aprovat amb nota. Amb Beppe també, però us hauria fet patir una mica més: idiosincràsia florentina.

Jordi J. Serra, director d’UBK Ki Dojo Catalunya

Som una escola d’arts marcials, arts meditatives i arts creatives.
Classes tot l’any de Tai-txí, Txi-kung (Qigong), Aikido i Meditació.
Gemma Mas i Jordi J. Serra, directors de UBK Ki Dojo Catalunya

Milions de persones saben com dirigir la seva vida perquè disposen de les eines adequades per a fer-ho.
A UBK Ki Dojo Catalunya ensenyem i practiquem vies tradicionals i alhora modernes que utilitzen aquestes eines de desenvolupament físic, mental, emocional i espiritual que han demostrat la seva eficàcia al llarg dels segles.
Amb aquestes eines podem:
– calmar la ment, eliminar tensions i relaxar-nos
– millorar la salut, incrementar la vitalitat i reduir l’estrès
– donar respostes creatives a les nostres pors i guanyar seguretat
– relacionar-nos harmoniosament amb els altres i amb l’entorn
– conrear la nostra dimensió transcendent i viure amb més consciència

Menú

favicon

Et convidem a una classe de prova gratuïta.