El Yin i el Yang a l’estiu

La nit més curta i el dia més llarg

 El 21 de juny és el dia més llarg de l’any; comença l’estiu a l’hemisferi nord. En taoisme, això vol dir que assistim a la màxima manifestació del Yang. D’ara endavant, el Yang no creixerà més i el Yin començarà a treure el nas. Amb discreció, però. El Yang, i el canvi climàtic, continuarà dominant durant els propers mesos a cor què vols.

Quan parlem de Yang, volem dir acció, força i resultats tangibles. És el moment en què l’esforç per a fer que passin coses compta amb l’ajut de les circumstàncies energètiques. El Yang ens hi ajuda. L’estiu, amb el seu Yang Ple -Yang Vell-és el moment ideal per a meditar sobre els objectius que t’havies proposat al Nadal o a primavera. Per on cal avançar? Són coherents aquests objectius amb la resta de la meva vida? El Yang de l’estiu és una gran oportunitat per trobar un sentit renovat d’intenció i de propòsit.

Alhora, siguem-ne conscients, som a l’estiu, és a dir calor a sac. I serà important no escalfar-se massa, ni físicament ni mental. Què hi podem fer, per a contrarestar l’excés d’activitat? Ja ho diuen a Protecció Civil: evita la calor excessiva i la deshidratació; practica a l’ombra i que no sigui a migdia a ple sol. Practica, si pots, a la voreta de l’aigua.

Article de Jordi J. Serra, director d’UBK Ki Dojo Catalunya.

Milions de persones saben com dirigir la seva vida perquè disposen de les eines adequades per fer-ho.

A UBK Ki Dojo Catalunya ensenyem i practiquem vies tradicionals i alhora modernes que utilitzen aquestes eines de desenvolupament físic, mental, emocional i espiritual que han demostrat la seva eficàcia al llarg dels segles.
Amb aquestes eines podem:
– calmar la ment, eliminar tensions i relaxar-nos
– millorar la salut, incrementar la vitalitat i reduir l’estrès
– donar respostes creatives a les nostres pors i guanyar seguretat
– relacionar-nos harmoniosament amb els altres i amb l’entorn
– cultivar la nostra dimensió transcendent i viure amb més consciència

Mail: info@ubk-centre.com
Whatsapp/telèfon: 637055937.
www.ubk-centre.com

favicon

2a edició de UBEKKHA

Formació de professors de Tai-txi i Txi-kung