Què passa amb l’escalfor interna?

Per una banda, la calor de l’entorn estival ens permet prescindir de Wei Qi i semblants i desplaçar l’energia des de la pell, on ens protegia de fred i humitat, cap a zones més interiors per a dur a terme pràctiques més internes, com és ara tot el que té a veure amb la medul·la òssia.
Però tinguem clar que busquem sempre harmonia i equilibri, i que si hi ha un excés de calor, caldrà dispersar-lo.

Quan al Dojo practiquem respiració taoista per parts, a l’estiu la part d’elecció és la part superior dels pulmons, perquè fa que l’excés de calor al cervell i a la gola disminueixi. No vol pas dir que sigui l’única part, ja que qualsevol part que notem massa calenta, aquesta respiració ens ajudarà a refrescar-la.

La meditació, el tai-txi i el qigong també ens ajudaran a trobar l’equilibri a l’estiu i per això cada estiu des de fa anys i panys ens en anem a la natura a fer el Curs d’estiu a la natura de Tai-txi, Txi-kung i Meditació.

Un clàssic. T’hi esperem.

Per acabar: pensa en l’estiu com allò que és, una fase d’un cicle. Pensa globalment en el cicle, però actua en cada fase com calgui i com demanin les circumstàncies particulars en que et trobis.
Una cosa sí que té el camí del Tai-txi, el Txi-kung i la Meditació (i, ja que hi som, de l’Aikido): no s’atura mai, la pràctica no s’atura mai. No fem vacances, sinó que adaptem les pràctiques per a continuar progressant mica en mica.

I un consell: a l’estiu, amb la calor, medita amb els palmells amunt.

Article de Jordi J. Serra, director d’UBK Ki Dojo Catalunya.

 

Milions de persones saben com dirigir la seva vida perquè disposen de les eines adequades per fer-ho.

A UBK Ki Dojo Catalunya ensenyem i practiquem vies tradicionals i alhora modernes que utilitzen aquestes eines de desenvolupament físic, mental, emocional i espiritual que han demostrat la seva eficàcia al llarg dels segles.
Amb aquestes eines podem:
– calmar la ment, eliminar tensions i relaxar-nos
– millorar la salut, incrementar la vitalitat i reduir l’estrès
– donar respostes creatives a les nostres pors i guanyar seguretat
– relacionar-nos harmoniosament amb els altres i amb l’entorn
– cultivar la nostra dimensió transcendent i viure amb més consciència

Mail: info@ubk-centre.com
Whatsapp/telèfon: 637055937.
www.ubk-centre.com

favicon

2a edició de UBEKKHA

Formació de professors de Tai-txi i Txi-kung